• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • 120 gramų cukraus pudros
  • 25 gramai kakavos
  • 35 gramai krakmolo (kukurūzų)
  • 0.5 arbatinio šaukštelio vanilės
  • 1 vienetas kiaušinių (tryniai)
  • 280 gramų kvietinių miltų
  • 5 valgomieji šaukštai likerio („Irish Cream“)
  • 185 gramai sviesto (kambario temperatūros, + 2 šaukštai)
  • 200 gramų baltojo šokolado

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. 185 g sviesto išsukti su cukraus pudra ir vanile.
    Tuomet įmaišyti kiaušinio trynį.
    Išsijotus miltus sumaišyti su krakmolu bei kakava ir įmaišyti į kiaušinių bei sviesto masę.
    Tešlą padėti 1 val. į šaldytuvą.
    Įkaitinti orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros.
    Padalinti atšaldytą tešlą į 4 dalis ir kiekvieną tešlos gabalą iškočioti tarp dviejų kepimo popieriaus lakštų į maždaug 0,5 mm storio blynus.
    Iš iškočiotos tešlos išspausti apvalius sausainiukus ir išspausti pusės jų viduriukus.
    Dėti sausainius ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir kepti apie 8-10 minučių.
    Pertepimui ištirpinti vandens vonelėje šokoladą bei 2 šaukštus sviesto ir sumaišyti su likeriu iki vientisos masės.
    Pertepimą atvėsinti, aptepti juo sausainius ir ant viršaus sudėti sausainius su skylutėmis.
    Palaukti, kol kremas apstings ir valgyti.
    Skanaus.

Autorius: Vilija

INGREDIENTAI:

  • 120 gramų cukraus pudros
  • 25 gramai kakavos
  • 35 gramai krakmolo (kukurūzų)
  • 0.5 arbatinio šaukštelio vanilės
  • 1 vienetas kiaušinių (tryniai)
  • 280 gramų kvietinių miltų
  • 5 valgomieji šaukštai likerio („Irish Cream“)
  • 185 gramai sviesto (kambario temperatūros, + 2 šaukštai)
  • 200 gramų baltojo šokolado

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. 185 g sviesto išsukti su cukraus pudra ir vanile.
    Tuomet įmaišyti kiaušinio trynį.
    Išsijotus miltus sumaišyti su krakmolu bei kakava ir įmaišyti į kiaušinių bei sviesto masę.
    Tešlą padėti 1 val. į šaldytuvą.
    Įkaitinti orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros.
    Padalinti atšaldytą tešlą į 4 dalis ir kiekvieną tešlos gabalą iškočioti tarp dviejų kepimo popieriaus lakštų į maždaug 0,5 mm storio blynus.
    Iš iškočiotos tešlos išspausti apvalius sausainiukus ir išspausti pusės jų viduriukus.
    Dėti sausainius ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir kepti apie 8-10 minučių.
    Pertepimui ištirpinti vandens vonelėje šokoladą bei 2 šaukštus sviesto ir sumaišyti su likeriu iki vientisos masės.
    Pertepimą atvėsinti, aptepti juo sausainius ir ant viršaus sudėti sausainius su skylutėmis.
    Palaukti, kol kremas apstings ir valgyti.
    Skanaus.

Autorius: Vilija

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų