• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • 60 gramų bulvių (virtos)
  • 1/4 gramo kiaušinių
  • 10 gramų kvietinių miltų
  • 10 gramų manų kruopų
  • 7/10 gramo druskos
  • 6 gramai sviesto

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Viena porcija.

    60g virtų bulvių nulupti, sugrūsti, įleisti ketvirtadalį kiaušinio, įdėti 6g tirpinto sviesto, įberti 10g manų, 10g kvietinių miltų, 0,7g druskos ir suminkyti tešlą, iš kurios ant miltais pabarstytos virtuvinės plėvelės iškočioti 2cm storio paplotį. Ant papločio sudėti grybų įdarą, plėvelės pagalba susukti vyniotinį, užspausti kraštus, viršų patepti grietine arba kiaušini plakiniu ir kepti 180 laipsnių karščio orkaitėje, kol gražiai paraus. Iškepusį vyniotinį supjaustyti ripkomis, papuošti krapų šakelėmis ir patiekti su grietininiu sviesto padažu.

    Įdarui 5g lydyto sviesto pakepinti 10g smulkintų svogūnų, 60g plonais griežinėliais supjaustytų grybų, pagardinti druska, maltais juodaisiais pipirais, džiovintais čiobreliais ir patroškinti.

Autorius: Vincentas Sakas

INGREDIENTAI:

  • 60 gramų bulvių (virtos)
  • 1/4 gramo kiaušinių
  • 10 gramų kvietinių miltų
  • 10 gramų manų kruopų
  • 7/10 gramo druskos
  • 6 gramai sviesto

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Viena porcija.

    60g virtų bulvių nulupti, sugrūsti, įleisti ketvirtadalį kiaušinio, įdėti 6g tirpinto sviesto, įberti 10g manų, 10g kvietinių miltų, 0,7g druskos ir suminkyti tešlą, iš kurios ant miltais pabarstytos virtuvinės plėvelės iškočioti 2cm storio paplotį. Ant papločio sudėti grybų įdarą, plėvelės pagalba susukti vyniotinį, užspausti kraštus, viršų patepti grietine arba kiaušini plakiniu ir kepti 180 laipsnių karščio orkaitėje, kol gražiai paraus. Iškepusį vyniotinį supjaustyti ripkomis, papuošti krapų šakelėmis ir patiekti su grietininiu sviesto padažu.

    Įdarui 5g lydyto sviesto pakepinti 10g smulkintų svogūnų, 60g plonais griežinėliais supjaustytų grybų, pagardinti druska, maltais juodaisiais pipirais, džiovintais čiobreliais ir patroškinti.

Autorius: Vincentas Sakas

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų