• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • 1/4 stiklinės cukraus
  • 2 valgomieji šaukštai cukraus (rupus)
  • 4 valgomieji šaukštai margarino (šaltas)
  • 3/4 stiklinės kvietinių miltų
  • 0.5 stiklinės kvietinių miltų (pilno grūdo)
  • 4 valgomieji šaukštai vandens (šaltas)
  • 1/4 arbatinio šaukštelio druskos
  • 4 valgomieji šaukštai sviesto
  • 1.5 valgomojo šaukšto sezamo sėklų (juodosios)

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Miltai, cukrus, druska ir juodosios sezamo sėklos sumaišomos viename dubenyje.
    Į miltų mišinį sudedamas sviestas bei margarinas ir viskas peiliu kapojama, kol susimaišo.
    Įpilama vandens ir viskas išmaišoma. Turi gautis vientisa minkoma tešla.
    Tešla apvyniojama maistine plėvele ir padedama 15 min. į šaldymo kamerą.
    Atšaldyta tešla iškočiojama, apibarstoma rupiu cukrumi, paspaudžiama ir supjaustomi kvadratiniai sausainiukai.
    Sausainiai sudedami ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos ir kepami apie 25-30 min. 170 laipsnių temperatūroje.
    Skanaus.

Autorius: Asta

INGREDIENTAI:

  • 1/4 stiklinės cukraus
  • 2 valgomieji šaukštai cukraus (rupus)
  • 4 valgomieji šaukštai margarino (šaltas)
  • 3/4 stiklinės kvietinių miltų
  • 0.5 stiklinės kvietinių miltų (pilno grūdo)
  • 4 valgomieji šaukštai vandens (šaltas)
  • 1/4 arbatinio šaukštelio druskos
  • 4 valgomieji šaukštai sviesto
  • 1.5 valgomojo šaukšto sezamo sėklų (juodosios)

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Miltai, cukrus, druska ir juodosios sezamo sėklos sumaišomos viename dubenyje.
    Į miltų mišinį sudedamas sviestas bei margarinas ir viskas peiliu kapojama, kol susimaišo.
    Įpilama vandens ir viskas išmaišoma. Turi gautis vientisa minkoma tešla.
    Tešla apvyniojama maistine plėvele ir padedama 15 min. į šaldymo kamerą.
    Atšaldyta tešla iškočiojama, apibarstoma rupiu cukrumi, paspaudžiama ir supjaustomi kvadratiniai sausainiukai.
    Sausainiai sudedami ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos ir kepami apie 25-30 min. 170 laipsnių temperatūroje.
    Skanaus.

Autorius: Asta

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų