Miltai, cukrus, druska ir juodosios sezamo sėklos sumaišomos viename dubenyje. Į miltų mišinį sudedamas sviestas bei margarinas ir viskas peiliu kapojama, kol susimaišo. Įpilama vandens ir viskas išmaišoma. Turi gautis vientisa minkoma tešla. Tešla apvyniojama maistine plėvele ir padedama 15 min. į šaldymo kamerą. Atšaldyta tešla iškočiojama, apibarstoma rupiu cukrumi, paspaudžiama ir supjaustomi kvadratiniai sausainiukai. Sausainiai sudedami ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos ir kepami apie 25-30 min. 170 laipsnių temperatūroje. Skanaus.
Autorius: Asta
INGREDIENTAI:
1/4 stiklinės cukraus
2 valgomieji šaukštai cukraus (rupus)
4 valgomieji šaukštai margarino (šaltas)
3/4 stiklinės kvietinių miltų
0.5 stiklinės kvietinių miltų (pilno grūdo)
4 valgomieji šaukštai vandens (šaltas)
1/4 arbatinio šaukštelio druskos
4 valgomieji šaukštai sviesto
1.5 valgomojo šaukšto sezamo sėklų (juodosios)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Miltai, cukrus, druska ir juodosios sezamo sėklos sumaišomos viename dubenyje. Į miltų mišinį sudedamas sviestas bei margarinas ir viskas peiliu kapojama, kol susimaišo. Įpilama vandens ir viskas išmaišoma. Turi gautis vientisa minkoma tešla. Tešla apvyniojama maistine plėvele ir padedama 15 min. į šaldymo kamerą. Atšaldyta tešla iškočiojama, apibarstoma rupiu cukrumi, paspaudžiama ir supjaustomi kvadratiniai sausainiukai. Sausainiai sudedami ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos ir kepami apie 25-30 min. 170 laipsnių temperatūroje. Skanaus.