INGREDIENTAI:
- 170 gramų cukraus
- 150 gramų graikinių riešutų
- 0.5 arbatinio šaukštelio vanilės (ekstraktas)
- 3 vienetai kiaušinių
- 200 gramų kvietinių miltų
- šiek tiek druskos
- 200 gramų sviesto
- 150 mililitrų romo (tamsus)
- 1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių
- 1 arbatinis šaukštelis citrinos žievelės
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Graikinius riešutus pakepinkite sausoje keptuvėje 2 minutes ir sutrinkite su kočėlu ar kitu kietu įrankiu.
Riešutus sumaišykite su miltais ir kepimo milteliais.
Išplakite kiaušinius su cukrumi ir žiupsneliu druskos.
Į kiaušinių plakinį įmaišykite ištirpintą ir jau pravėsusį sviestą.
Tuomet įmaišykite romą, vanilę, sutarkuotą citrinos žievelę.
Galiausiai į skystą masę iš lėto beriant įmaišykite miltų ir riešutų mišinį.
Pyragą supilkite į paruoštą kepimo formą t.y. išklotą kepimo popieriumi.
Kepkite iki 180° C įkaitintoje orkaitėje 45 minutes.
Iškepusį pyragą apibarstykite cukraus pudra!
Autorius: Julija
INGREDIENTAI:
- 170 gramų cukraus
- 150 gramų graikinių riešutų
- 0.5 arbatinio šaukštelio vanilės (ekstraktas)
- 3 vienetai kiaušinių
- 200 gramų kvietinių miltų
- šiek tiek druskos
- 200 gramų sviesto
- 150 mililitrų romo (tamsus)
- 1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių
- 1 arbatinis šaukštelis citrinos žievelės
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Graikinius riešutus pakepinkite sausoje keptuvėje 2 minutes ir sutrinkite su kočėlu ar kitu kietu įrankiu.
Riešutus sumaišykite su miltais ir kepimo milteliais.
Išplakite kiaušinius su cukrumi ir žiupsneliu druskos.
Į kiaušinių plakinį įmaišykite ištirpintą ir jau pravėsusį sviestą.
Tuomet įmaišykite romą, vanilę, sutarkuotą citrinos žievelę.
Galiausiai į skystą masę iš lėto beriant įmaišykite miltų ir riešutų mišinį.
Pyragą supilkite į paruoštą kepimo formą t.y. išklotą kepimo popieriumi.
Kepkite iki 180° C įkaitintoje orkaitėje 45 minutes.
Iškepusį pyragą apibarstykite cukraus pudra!
Autorius: Julija
REKOMENDUOJAME
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą SIŲSTI