Sviestas ištrinamas su miltais, įberiam druską, supilam vandenį, miltus ir išminkome tešlą. Tešlą padaliname į dvi dalis. Vieną dalį iškočiojame ir dedame į skardą kepti. Kepame kol apskrunda ir atsiranda pūslelės. Kol kepa tešla, pasiruošiame obuolius. Nulupame, išimame sėklas ir smulkiai supjaustome, apibarstome cukrumi ir cinamonu. Paruoštą masę pilame ant iškepusios tešlos. Imame antrą gabalėlį tešlos. Iškočiojame ir tiesiame ant viršaus. Apspaudom krastelius, aptepame išplaktu kiaušinio baltymu su trupučiu vandens. Kad gautų oro, kepinį subadome (aš badau šakute) ir kepame 300 laispnių temperatūroje, kol gražiai parunda. Skanaus!
Autorius: Judita
INGREDIENTAI:
šiek tiek cinamono
1 stiklinė cukraus (nepilna)
1 kilogramas obuolių
1 vienetas kiaušinių (baltymas)
400 gramų kvietinių miltų
100 gramų vandens
šiek tiek druskos
350 gramų sviesto
PARUOŠIMO BŪDAS:
Sviestas ištrinamas su miltais, įberiam druską, supilam vandenį, miltus ir išminkome tešlą. Tešlą padaliname į dvi dalis. Vieną dalį iškočiojame ir dedame į skardą kepti. Kepame kol apskrunda ir atsiranda pūslelės. Kol kepa tešla, pasiruošiame obuolius. Nulupame, išimame sėklas ir smulkiai supjaustome, apibarstome cukrumi ir cinamonu. Paruoštą masę pilame ant iškepusios tešlos. Imame antrą gabalėlį tešlos. Iškočiojame ir tiesiame ant viršaus. Apspaudom krastelius, aptepame išplaktu kiaušinio baltymu su trupučiu vandens. Kad gautų oro, kepinį subadome (aš badau šakute) ir kepame 300 laispnių temperatūroje, kol gražiai parunda. Skanaus!