• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • 100 gramų cukraus
  • 2 kilogramai kvietinių miltų (aukščiausios rūšies)
  • 1 litras vandens
  • šiek tiek druskos (2 geri žiupsniai druskos)
  • 50 mililitrų aliejaus
  • 20 gramų sviesto (skardelių patepimui)
  • 35 gramai mielių (šviežios)
  • 200 gramų sūris (Brie, arba riešutai (lazdyno, migdolų ir t.t.), arba kepintos saulėgrąžos)

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Giliame dubenyje sumaišome vandenį, mieles, cukrų, aliejų ir druską. Maišyti reikėtų tol, kol ištirps druska ir cukrus bei neliks mielių kruopelių. Tuomet neskubėdami suberiame miltus. Reikėtų suberti apie 70 proc. svorio. Gerai išmaišome. Jeigu tešla skysta, įberiame dar šiek tiek miltų (tinkamai paruošta tešla turi sunkiai nusiimti nuo rankų). Minkome tol, kol neliks sausų miltų. Išminkytą tešlą uždengiame švariu rankšluosčiu ir padedame 30min šiltoje vietoje. Pasibarstome darbo stalą miltais ir juos tolygiai paskirstome. Išimame jau pakilusią tešlą iš dubens. Ją supjaustome į 2-4 kepaliukus. Kiekvieną jų minkome tol, kol tešla nelips prie rankų ir stalo. Labai svarbu turėti miltų pasibarstymui. Išminkius kepaliukus, pasipjaustome sūrio arba pasmulkinam riešutų ar kepintų saulėgrąžų ir sukaišiojame į kepaliukus.
    Skardeles arba formeles patepame sviestu ir sudedame į jas duonos kepaliukus. Dar pakildiname apie 10 min. Prieš dedant duoną, įkaitiname orkaitę iki 150-160 laipsnių. Tuomet sudedame kepaliukus ir kepame apie valandą. Po valandos patikriname. Jeigu duonelių dugnas rusvas, tai ženklas, kad duonelė jau yra iškepusi. Ištraukiame iš orkaitės duonos kepaliukus ir paliekame juos vėsioje vietoje 30 min (duonai reikia atvėsti ir susigulėti).

Autorius: joranas

INGREDIENTAI:

  • 100 gramų cukraus
  • 2 kilogramai kvietinių miltų (aukščiausios rūšies)
  • 1 litras vandens
  • šiek tiek druskos (2 geri žiupsniai druskos)
  • 50 mililitrų aliejaus
  • 20 gramų sviesto (skardelių patepimui)
  • 35 gramai mielių (šviežios)
  • 200 gramų sūris (Brie, arba riešutai (lazdyno, migdolų ir t.t.), arba kepintos saulėgrąžos)

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Giliame dubenyje sumaišome vandenį, mieles, cukrų, aliejų ir druską. Maišyti reikėtų tol, kol ištirps druska ir cukrus bei neliks mielių kruopelių. Tuomet neskubėdami suberiame miltus. Reikėtų suberti apie 70 proc. svorio. Gerai išmaišome. Jeigu tešla skysta, įberiame dar šiek tiek miltų (tinkamai paruošta tešla turi sunkiai nusiimti nuo rankų). Minkome tol, kol neliks sausų miltų. Išminkytą tešlą uždengiame švariu rankšluosčiu ir padedame 30min šiltoje vietoje. Pasibarstome darbo stalą miltais ir juos tolygiai paskirstome. Išimame jau pakilusią tešlą iš dubens. Ją supjaustome į 2-4 kepaliukus. Kiekvieną jų minkome tol, kol tešla nelips prie rankų ir stalo. Labai svarbu turėti miltų pasibarstymui. Išminkius kepaliukus, pasipjaustome sūrio arba pasmulkinam riešutų ar kepintų saulėgrąžų ir sukaišiojame į kepaliukus.
    Skardeles arba formeles patepame sviestu ir sudedame į jas duonos kepaliukus. Dar pakildiname apie 10 min. Prieš dedant duoną, įkaitiname orkaitę iki 150-160 laipsnių. Tuomet sudedame kepaliukus ir kepame apie valandą. Po valandos patikriname. Jeigu duonelių dugnas rusvas, tai ženklas, kad duonelė jau yra iškepusi. Ištraukiame iš orkaitės duonos kepaliukus ir paliekame juos vėsioje vietoje 30 min (duonai reikia atvėsti ir susigulėti).

Autorius: joranas

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų