INGREDIENTAI:
- 150 mililitrų cukraus
- 150 gramų margarino (arba sviestas)
- šiek tiek kvietinių miltų (800-1000)
- 500 mililitrų pieno
- 1 arbatinis šaukštelis druskos
- 25 gramai mielių (šviežios)
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Įdaras:
3 šaukštai minkšto margarino ar sviesto
3 šaukštai malto cinamono
3 šaukštai cukraus
1 šaukštelis vanilės
1 kiaušinis
Mieles ištirpdyti pašildytame piene. Suberti cukrų, druską. Persijoti į tešlą pusę miltų. Išmaišyti, suberti likusius miltus ir sudėti minkštą sviestą. Užminkyti tešlą (minkyti ne mažiau kaip 10 min), uždengti ir šiltai kildinti 30 - 40 min, kol pakils dvigubai.
Padalinti tešlą į dvi dalis. Kiekvieną dalį iškočioti į 50 - 40 cm dydžio 0,5 - 1 cm storio keturkampį. Ištepti minkštu sviestu ir pabarstyti cinamonu, sumaišytu su cukrumi ir vanile (jeigu mėgstate, galite pabarstyti razinų ar kitų mėgiamų džiovintų vaisių, migdolų, kokosų).
Suvynioti tešlą kaip vyniotinį ir supjaustyti 3 - 4 cm pločio gabaliukais.
Kiekvieną gabaliuką per vidurį prispausti pirštais.
Iškloti skardą kepimo popieriumi, sudėti bandeles "siūle" į apačią, patepti išplaktu kiaušiniu ir pabarstyti cukrumi.
Kepti iki 200C įkaitintoje orkaitėje 10 - 15 min.
Autorius: Jolanta Muniuviene