Konservuotus persikus nuvarvinkite ir sutrinkite. Sudėkite cukrų, supilkite apelsinų sultis, pakaitinkite ir atvėsinkite. Želatiną ištirpdykite keliuose šaukštuose verdančio vandens ir įmaišykite į atvėsusią persikų masę. Grietinėlę (100ml) supilkite į dubenį ir išplakite iki standžių putų. Sukrėskite jogurtą, pamažu įmaišykite plaktą grietinėlę ir persikų masę. Biskvitą padalykite į tris papločius. Vieną dėkite į formą, apšlakstykite romu ir ant viršaus užpilkite jogurto. Paskui dėkite kitą biskvito paplotį ir vėl užpilkite jogurto. Galiausiai apliekite jogurtu paskutinį biskvito paplotį. Tortą apie 3 valandas laikykite šaldytuve. Tiekite apteptą likusia plakta grietinėle, papuoštą persikais, migdolais ir mėtų lapeliais.
Autorius: Agnė
INGREDIENTAI:
100 gramų cukraus
500 gramų persikų (konservuotos puselės, indelis)
400 gramų jogurto (persikų skonio)
50 mililitrų apelsinų sulčių
šiek tiek grietinėlės (plakama, indelis)
40 gramų želatinos
50 mililitrų romo
šiek tiek vanilinio cukraus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Papildomai reikės biskvitų.
Konservuotus persikus nuvarvinkite ir sutrinkite. Sudėkite cukrų, supilkite apelsinų sultis, pakaitinkite ir atvėsinkite. Želatiną ištirpdykite keliuose šaukštuose verdančio vandens ir įmaišykite į atvėsusią persikų masę. Grietinėlę (100ml) supilkite į dubenį ir išplakite iki standžių putų. Sukrėskite jogurtą, pamažu įmaišykite plaktą grietinėlę ir persikų masę. Biskvitą padalykite į tris papločius. Vieną dėkite į formą, apšlakstykite romu ir ant viršaus užpilkite jogurto. Paskui dėkite kitą biskvito paplotį ir vėl užpilkite jogurto. Galiausiai apliekite jogurtu paskutinį biskvito paplotį. Tortą apie 3 valandas laikykite šaldytuve. Tiekite apteptą likusia plakta grietinėle, papuoštą persikais, migdolais ir mėtų lapeliais.