Nuplauta, nusausinta mėsa, nupjausčius plėves, supjaustoma nedideliais kubeliais, sudedama į keptuvą ir mažame riebalų kiekyje pakepinama. Vėliau apibarstoma smulkiai supjaustytais svogūnais, miltais ir užpilama pomidorų padažu. Viskas sudedama į puodą, užpilama mėsos sultiniu ar vandeniu, kad ne visai apsemtų, pasūdoma, įberiama prieskonių ir, uždengus puodą, troškinama orkaitėje arba ant viryklės apie 1 val. Baigiant troškinti supilama grietinė. Troškinys tiekiamas užpiltas skysčiu, likusiu nuo troškinimo. Prie šio troškinio tinka virtos bulvės ar makaronai. Skanaus.
Autorius: Galina
INGREDIENTAI:
12 vienetų juodųjų pipirų
0.5 valgomojo šaukšto kviečių
1 vienetas laurų lapų (lapelis)
2 vienetai svogūnų
1 valgomasis šaukštas taukų (riebalų)
800 gramų jautienos
2 valgomieji šaukštai pomidorų padažo
šiek tiek druskos
2 valgomieji šaukštai grietinės
PARUOŠIMO BŪDAS:
Nuplauta, nusausinta mėsa, nupjausčius plėves, supjaustoma nedideliais kubeliais, sudedama į keptuvą ir mažame riebalų kiekyje pakepinama. Vėliau apibarstoma smulkiai supjaustytais svogūnais, miltais ir užpilama pomidorų padažu. Viskas sudedama į puodą, užpilama mėsos sultiniu ar vandeniu, kad ne visai apsemtų, pasūdoma, įberiama prieskonių ir, uždengus puodą, troškinama orkaitėje arba ant viryklės apie 1 val. Baigiant troškinti supilama grietinė. Troškinys tiekiamas užpiltas skysčiu, likusiu nuo troškinimo. Prie šio troškinio tinka virtos bulvės ar makaronai. Skanaus.