Jautienos išpjovą ar kumpį supjaustyti kiek įmanoma plonesnėmis riekelėmis, kurios apibarstomos druska, prieskoniais ir išmušamos. Išmirkyti grybai išverdami, atšaldomi, supjaustomi pailgomis juostelėmis ir kepami aliejuje su jau pakepintais svogūnais. Į jautienos riekelę įvyniojame paruoštą grybų įdarą ir užsukame siūlu. Vyniotiniai apvoliojami miltuose ir pakepinami karštame aliejuje. Į puodą, kuriame bus troškinami suktinukai, įpilame stiklinę virinto vandens, įmetame kelis supjaustytų morkų griežinėlius, įvairių žalumynų (petražolių, bazilikų, lauro lapų). Puode suktinukai troškinami apie 1 val. ant mažos ugnies. Baigiant troškinti pridedame 2 šaukštus pomidorų padažo, 2 šaukštus grietinės ir dar patroškiname. Valgyti su virtais ryžiais.
Autorius: Danutė
INGREDIENTAI:
2 vienetai morkų (jautienos)
600 gramų jaučio kumpio
3 valgomieji šaukštai kvietinių miltų
2 valgomieji šaukštai pomidorų padažo
šiek tiek druskos
3 valgomieji šaukštai aliejaus
2 valgomieji šaukštai grietinės
šiek tiek prieskonių
šiek tiek žalumynų
100 gramų grybų (džiovinti)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Jautienos išpjovą ar kumpį supjaustyti kiek įmanoma plonesnėmis riekelėmis, kurios apibarstomos druska, prieskoniais ir išmušamos. Išmirkyti grybai išverdami, atšaldomi, supjaustomi pailgomis juostelėmis ir kepami aliejuje su jau pakepintais svogūnais. Į jautienos riekelę įvyniojame paruoštą grybų įdarą ir užsukame siūlu. Vyniotiniai apvoliojami miltuose ir pakepinami karštame aliejuje. Į puodą, kuriame bus troškinami suktinukai, įpilame stiklinę virinto vandens, įmetame kelis supjaustytų morkų griežinėlius, įvairių žalumynų (petražolių, bazilikų, lauro lapų). Puode suktinukai troškinami apie 1 val. ant mažos ugnies. Baigiant troškinti pridedame 2 šaukštus pomidorų padažo, 2 šaukštus grietinės ir dar patroškiname. Valgyti su virtais ryžiais.