REKLAMA
REKLAMA
Porcijų skaičius: 5
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Bulves išvirti (būtinai pasūdytame vandenyje) ir sutarkuoti burokine tarka.
- Jautienos kepenis išsivirti ir irgi arba sutarkuoti, arba sutrinti trintuve.
- Kiaušinius išvirti ir trynius atskirti nuo baltymų. Trynius sutrupinti, o baltymus sutarkuoti su burokine tarka. Krapus smulkiai supjaustyti ir sumaišyti su baltymais.
- Sluoksniuoti: dėti bulvių sluoksnį, ant jo – kiaušinio trynius, apšlakstyti majonezu, tada suberti susmulkintas kepenis – jie simbolizuos po žiemos atsigaunančią dirvą, pro kurią kalasi žaluma. Kraštus apšlakstyti majonezu (vidurio neliesti) ir apibarstyti kiaušinio baltymais su krapais – tai nuo žiemos užsilikęs ir jau tirpstantis sniegas. Ant kepenų belieka suformuoti išlindusias gėlytes - joms reiks mažyčių violetinių svogūnėlių ir svogūnų laiškų bei medinių pagaliukų (arba dantų krapštukų).
Skanaus.
REKLAMA