Mėsa pamušama kūjeliu, įtrinama druska, sumaišyta su maltais prieskoniais, cukrumi, aliejumi, apibarstoma daržovėmis ir 2—3 val. laikoma šaldytuve. Vėliau mėsa dedama į keptuvą su įkaitusiais riebalais ir 30 min. kepama su tomis pačiomis daržovėmis, kuriose marinuota, palaistant atsiradusiomis sultimis. Mėsą ir daržoves galima kepti ir griliuje. Kepsnys tiekiamas supjaustytas ir sudėtas į pašildytą pusdubenį. Prie jo tinka riebaluose virtos bulvės, troškintos pupelės, nevirtų daržovių salotos.
Autorius: Loreta
INGREDIENTAI:
šiek tiek cukraus
šiek tiek juodųjų pipirų
2 vienetai laurų lapų (lapeliai)
1 vienetas morkų
1 vienetas petražolių
1 vienetas salierų
2 vienetai svogūnų
2 valgomieji šaukštai taukų (riebalų) (tirpinti)
800 gramų jautienos (nugarinė)
šiek tiek druskos
2 valgomieji šaukštai aliejaus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Mėsa pamušama kūjeliu, įtrinama druska, sumaišyta su maltais prieskoniais, cukrumi, aliejumi, apibarstoma daržovėmis ir 2—3 val. laikoma šaldytuve. Vėliau mėsa dedama į keptuvą su įkaitusiais riebalais ir 30 min. kepama su tomis pačiomis daržovėmis, kuriose marinuota, palaistant atsiradusiomis sultimis. Mėsą ir daržoves galima kepti ir griliuje. Kepsnys tiekiamas supjaustytas ir sudėtas į pašildytą pusdubenį. Prie jo tinka riebaluose virtos bulvės, troškintos pupelės, nevirtų daržovių salotos.