Mėsa sumalama kartu su piene išmirkytu batonu. Jeigu ji liesa, pridedama susmulkintų lašiniukų. Į masę įmušamas kiaušinis (baltymas išplakamas atskirai), suberiami malti prieskoniai, pasūdoma ir išsukama. Jei masė tirštoka, atskiedžiama pienu ar grietinėle. Iš masės daromi apvalūs kotletai, apvoliojami džiūvėsėliais ir apkepami iš abiejų pusių įkaitintuose riebaluose. Apkepę sudedami į pašildytą pusdubenį ir apšlakstomi sviestu. Aplink galima apdėlioti virtų bulvių, makaronų arba kruopų koše. Prie šių kotletukų tinka ir rauginti agurkai, pomidorai, krienai ar krienų padažas. Skanaus.
Autorius: Ugnė
INGREDIENTAI:
šiek tiek juodųjų pipirų
šiek tiek laurų lapų (lapeliai)
3 valgomieji šaukštai taukų (riebalų) (tirpinti)
800 gramų jautienos
1 vienetas kiaušinių
2 vienetai batono (riekės)
šiek tiek džiūvesėlių
7/10 stiklinės pieno
šiek tiek druskos
1.5 valgomojo šaukšto sviesto (tirpintas)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Mėsa sumalama kartu su piene išmirkytu batonu. Jeigu ji liesa, pridedama susmulkintų lašiniukų. Į masę įmušamas kiaušinis (baltymas išplakamas atskirai), suberiami malti prieskoniai, pasūdoma ir išsukama. Jei masė tirštoka, atskiedžiama pienu ar grietinėle. Iš masės daromi apvalūs kotletai, apvoliojami džiūvėsėliais ir apkepami iš abiejų pusių įkaitintuose riebaluose. Apkepę sudedami į pašildytą pusdubenį ir apšlakstomi sviestu. Aplink galima apdėlioti virtų bulvių, makaronų arba kruopų koše. Prie šių kotletukų tinka ir rauginti agurkai, pomidorai, krienai ar krienų padažas. Skanaus.