Jautieną įtrinti prieskoniais ir po 5 min. įkaitusioje keptuvėje su šaukštu aliejaus apkepinti abi kepsnio puses. Tuomet dėti jautieną į kepimo indą ir kepti 180 laipsnių temperatūroje apie 10-15 min. Toje pačioje keptuvėje, kur kepė jautiena, supylus likusį aliejų pakepinti susmulkintą svogūną, išspaustą česnaką, supilti sultinį, pomidorų pastą, vyną, miltus ir išmaišius pavirti apie 6 min. Iškeptą jautieną supjaustyti riekelėmis, apipilti padažu ir patiekti. Skanaus.
Autorius: Regina
INGREDIENTAI:
3 česnakų
šiek tiek juodųjų pipirų (malti)
2 vienetai svogūnų
500 gramų jautienos (išpjova)
2 valgomieji šaukštai kvietinių miltų
3 valgomieji šaukštai alyvuogių aliejaus
50 mililitrų raudonojo vyno (sausas)
50 mililitrų sultinio (jautienos)
šiek tiek prieskonių (jautienai)
100 mililitrų pomidorų pastos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Jautieną įtrinti prieskoniais ir po 5 min. įkaitusioje keptuvėje su šaukštu aliejaus apkepinti abi kepsnio puses. Tuomet dėti jautieną į kepimo indą ir kepti 180 laipsnių temperatūroje apie 10-15 min. Toje pačioje keptuvėje, kur kepė jautiena, supylus likusį aliejų pakepinti susmulkintą svogūną, išspaustą česnaką, supilti sultinį, pomidorų pastą, vyną, miltus ir išmaišius pavirti apie 6 min. Iškeptą jautieną supjaustyti riekelėmis, apipilti padažu ir patiekti. Skanaus.