Chimichurri padažui viename dubenyje sumaišyti smulkintas petražoles, svogūnų laiškus, vandenį, krienus, raudonojo vyno actą, 1 šaukštelį alyvuogių aliejaus, šiek tiek druskos ir susmulkintą česnaką. Jautienos kumpį gerai įtrinti kuminu, druska bei pipirais. Įkaitinti keptuvėje likusį šaukštelį aliejaus ir kepti virš vidutinės ugnies paruoštą jautienos kepsnį (kepimo laiką pasirinkite, pagal tai, kokio kepsnio norite - pilnai iškepto ar pusžalio). Iškeptą kepsnį supjaustyti plonomis riekelėmis ir patiekti šiltą su pasigamintu padažu. Skanaus.
Autorius: Neringa
INGREDIENTAI:
1 česnakų
1/4 arbatinio šaukštelio juodųjų pipirų (malti)
1 valgomasis šaukštas krienų
3/5 stiklinės petražolių (smulkintos)
500 gramų jaučio kumpio
2 arbatiniai šaukšteliai alyvuogių aliejaus
2 valgomieji šaukštai vandens
šiek tiek druskos
1 arbatinis šaukštelis kumino (maltas)
2 valgomieji šaukštai svogūnų laiškų (smulkinti)
1 valgomasis šaukštas vyno acto (raudonasis)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Chimichurri padažui viename dubenyje sumaišyti smulkintas petražoles, svogūnų laiškus, vandenį, krienus, raudonojo vyno actą, 1 šaukštelį alyvuogių aliejaus, šiek tiek druskos ir susmulkintą česnaką. Jautienos kumpį gerai įtrinti kuminu, druska bei pipirais. Įkaitinti keptuvėje likusį šaukštelį aliejaus ir kepti virš vidutinės ugnies paruoštą jautienos kepsnį (kepimo laiką pasirinkite, pagal tai, kokio kepsnio norite - pilnai iškepto ar pusžalio). Iškeptą kepsnį supjaustyti plonomis riekelėmis ir patiekti šiltą su pasigamintu padažu. Skanaus.