INGREDIENTAI:
- šiek tiek cinamono (žievelė)
- šiek tiek čiobrelių
- šiek tiek gvazdikėlių (2 arba 3)
- šiek tiek juodųjų pipirų (malti)
- 400 gramų slyvų
- 2 valgomieji šaukštai slyvų (uogienė)
- 400 gramų jautienos
- šiek tiek druskos
- 2 valgomieji šaukštai aliejaus
- 0.5 stiklinės sultinio (daržovių)
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Nuplautą ir nusausintą mėsytę supjaustykite kubeliais. Įkaitinkite keptuvėje aliejų, sudėkite mėsą ir maišydami apkepkite iš visų pusių. Pakeptą mėsą sudėkite į puodą. Tuose pačiuose riebaluose apkepinkite griežinėliais supjaustytą svogūną. Tada sudėkite jį prie mėsos, įdėkite uogienės, praskiestos sultiniu, gvazdikėlius ir gabaliuką cinamono. Troškinkite uždengtą ant silpmos ugnies maždaug 30 min. Slyvas nuplaukite, perpjaukite perpus ir išimlite kauliukus. Didesnes supjaustykite į keturias dalis. Kai mėsa bus jau beveik išsitroškinusi, sudėkite slyvas, pabarstykite druska ir maltais pipirais. Troškinkite ant silpnos ugnies dar 15 min. Pabarstykite šviežiais čiobreliais. Ptiekite su ryžiais, makaronais ar bulvėmis.
REKLAMA