Itališkas padažas gaminamas iš 1 stiklinės aliejaus, 0,3 stiklinės raudonojo vyno acto, 1 a. š. druskos, 1 a. š. cukraus, 0,25 a. š. raudonėlio, 1 a. š. garstyčių, 0,25 a. š. paprikos miltelių ir 0,25 a. š. džiovinto bei smulkinto česnako. Miltų mišinys ir džiūvėsėliai sumaišomi su susmulkintu česnaku, baziliku bei petražolėmis. Kiaulienos nugarinės pjausniai pamušami, įtrinami druska bei pipirais, aptepami itališku padažu ir apvoliojam miltų bei džiūvėsėlių mišinyje. Taip paruošti pjausniai vartant kepami apie 15 min. keptuvėje su aliejumi arba grilyje virš žarijų. Patiekiami karšti su mėgstamu garnyru. Skanaus.
Autorius: Gražina
INGREDIENTAI:
1 valgomasis šaukštas bazilikų (smulkintas)
3 česnakų
šiek tiek juodųjų pipirų (malti)
1 valgomasis šaukštas petražolių (smulkintos)
0.5 stiklinės kvietinių miltų (mišinys kepiniams)
2/5 stiklinės džiūvesėlių (malti)
4 vienetai kiaulės nugarinės (pjausniai)
šiek tiek druskos
2 valgomieji šaukštai aliejaus
1/3 stiklinės padažo (itališkas)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Itališkas padažas gaminamas iš 1 stiklinės aliejaus, 0,3 stiklinės raudonojo vyno acto, 1 a. š. druskos, 1 a. š. cukraus, 0,25 a. š. raudonėlio, 1 a. š. garstyčių, 0,25 a. š. paprikos miltelių ir 0,25 a. š. džiovinto bei smulkinto česnako. Miltų mišinys ir džiūvėsėliai sumaišomi su susmulkintu česnaku, baziliku bei petražolėmis. Kiaulienos nugarinės pjausniai pamušami, įtrinami druska bei pipirais, aptepami itališku padažu ir apvoliojam miltų bei džiūvėsėlių mišinyje. Taip paruošti pjausniai vartant kepami apie 15 min. keptuvėje su aliejumi arba grilyje virš žarijų. Patiekiami karšti su mėgstamu garnyru. Skanaus.