INGREDIENTAI:
- šiek tiek juodųjų pipirų
- 2 valgomieji šaukštai margarino
- šiek tiek muskato
- 2 arbatiniai šaukšteliai kvietinių miltų
- 250 mililitrų pieno
- 2 arbatiniai šaukšteliai grietinėlės
- 2 valgomieji šaukštai pieno (tarkuotas)
- šiek tiek druskos
- 500 gramų briuselio kopūstų
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Nuvalyti, nuplauti briuselio kopūstai išverdami menkai pasūdytame vandenyje taip, kad nesukristų. Iš margarino ir miltų paruošiamas baltasis užpilas. Į jį įpylus pieno ir grietinėlės, gaunamas padažas. Jis kiek palaikomas, kad sutirštėtų, o po to pagardinamas pipirais, muskato riešutu ir citrinos sultimis. Briuselio kopūstai apliejami šiuo padažu, patroškinami ir apibarstomi tarkuotu sūriu.
REKLAMA