Nuskustas ir supjaustytas nedideliais gabalėliais bulves kepame aliejuje gilioje keptuvėje (aliejaus pilame negailėdami). Į pakepintas bulves beriame supjaustytus svogūnus, druską, prieskonius ir kepam toliau, kol pilnai iškeps bulvės. Kiaušinius (trynius su baltymais) išplakame. Į indą su išplaktais kiaušiniais dedame nuvarvintas, iškeptas bulves su svogūnais, viską lengvai išmaišome. Imame kitą, negilią keptuvę ir pilame paruoštą kiaušinių, bulvių ir svogūnų masę. Kepame kol šiek tiek apsitraukia viršus. Paėmę didelią lėkštę, dedame ant keptuvės ir apverčiame, kad masė būtų lėkštėje. Apverstą „Tortilla“ vėl dedame į keptuvę (šis procesas turi būti pakankamai greitas, kad masė nesubyrėtu) ir kepame kitą jos pusę. Iškepusią „Tortilla“ galima valgyti ir šiltą, ir šaltą. Tai yra pigus ir skanus patiekalas. Skanaus.
Autorius: Inga
INGREDIENTAI:
šiek tiek bulvių (1-1,5)
2 vienetai svogūnų
6 vienetai kiaušinių
šiek tiek alyvuogių aliejaus
šiek tiek druskos
šiek tiek prieskonių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Nuskustas ir supjaustytas nedideliais gabalėliais bulves kepame aliejuje gilioje keptuvėje (aliejaus pilame negailėdami). Į pakepintas bulves beriame supjaustytus svogūnus, druską, prieskonius ir kepam toliau, kol pilnai iškeps bulvės. Kiaušinius (trynius su baltymais) išplakame. Į indą su išplaktais kiaušiniais dedame nuvarvintas, iškeptas bulves su svogūnais, viską lengvai išmaišome. Imame kitą, negilią keptuvę ir pilame paruoštą kiaušinių, bulvių ir svogūnų masę. Kepame kol šiek tiek apsitraukia viršus. Paėmę didelią lėkštę, dedame ant keptuvės ir apverčiame, kad masė būtų lėkštėje. Apverstą „Tortilla“ vėl dedame į keptuvę (šis procesas turi būti pakankamai greitas, kad masė nesubyrėtu) ir kepame kitą jos pusę. Iškepusią „Tortilla“ galima valgyti ir šiltą, ir šaltą. Tai yra pigus ir skanus patiekalas. Skanaus.