Miltus persojoti ant lentos. Kauburėlio viduryje padaryti įdubimą ir į jį suberti druską bei įmušti kiaušinį. Sviesto gabalėlius išdėlioti ant įdubimo kraštų Ant viršaus suberti cukrų, vanilę bei imbiero miltelius. Pradedant nuo išorės, viską suminkyti į vientisą tešlą. Ją įvynioti į plėvelę ir 30 min. laikyti šaldytuve. Orkaitę įkaitinti iki 200 laipsnių temperatūros. Tešlą ant miltais pabarstytos lentos iškočioti iki 3 mm storio ir supjaustyti 6 cm ilgio keturkampiais. Sausainius išdėlioti ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Išplakti trynį ir juo aptepti sausainius. Kepti apie 10 min. Gaunasi apie 30 sausainių. Greita ir skanu! KRIZEI pamaloninti!
Autorius: Rasa
INGREDIENTAI:
100 gramų cukraus
1 arbatinis šaukštelis imbierų (milteliai)
1 vienetas kiaušinių
1 vienetas kiaušinių (trynys)
250 gramų kvietinių miltų
šiek tiek druskos
100 gramų sviesto
1 arbatinis šaukštelis vanilinio cukraus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Miltus persojoti ant lentos. Kauburėlio viduryje padaryti įdubimą ir į jį suberti druską bei įmušti kiaušinį. Sviesto gabalėlius išdėlioti ant įdubimo kraštų Ant viršaus suberti cukrų, vanilę bei imbiero miltelius. Pradedant nuo išorės, viską suminkyti į vientisą tešlą. Ją įvynioti į plėvelę ir 30 min. laikyti šaldytuve. Orkaitę įkaitinti iki 200 laipsnių temperatūros. Tešlą ant miltais pabarstytos lentos iškočioti iki 3 mm storio ir supjaustyti 6 cm ilgio keturkampiais. Sausainius išdėlioti ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Išplakti trynį ir juo aptepti sausainius. Kepti apie 10 min. Gaunasi apie 30 sausainių. Greita ir skanu! KRIZEI pamaloninti!