Išsijojame miltus į dubenėlį, pridedame imbiero, cinamono, sodos, gvazdikėlių, druskos ir viską išmaišome. Išsukame minkštą sviestą su baltuoju bei ruduoju cukrumi. Įmušame kiaušinį, įdedame vanilės ekstrakto ir išmaišome viską iki vientisos masės. Į gautą masę suberiame sausus ingredientus ir išminkome tešlą. Tešlą suvyniojame į foliją ir padedame bent 1 val. į šaldytuvą. Įkaitiname orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros. Kepimo skardą išklojame kepimo popieriumi. Rankas pasimiltuojame, suformuojame meduolius ir sudedame juos ant paruoštos kepimo skardos bei apibarstome cukrumi. Kepame apie 12-15 minučių. Iškepusius paliekame atvėsti ant grotelių. Skanaus!
Autorius: Arina
INGREDIENTAI:
1 arbatinis šaukštelis cinamono
šiek tiek cukraus
0.5 stiklinės cukraus (rudasis)
3/5 stiklinės cukraus (smulkus)
1/4 arbatinio šaukštelio gvazdikėlių (malti)
3 valgomieji šaukštai imbierų (maltas)
1 arbatinis šaukštelis vanilės (ekstraktas)
1 vienetas kiaušinių
2 stiklinės kvietinių miltų
1 arbatinis šaukštelis sodos
1/4 arbatinio šaukštelio druskos
170 gramų sviesto (kambario temperatūros)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Išsijojame miltus į dubenėlį, pridedame imbiero, cinamono, sodos, gvazdikėlių, druskos ir viską išmaišome. Išsukame minkštą sviestą su baltuoju bei ruduoju cukrumi. Įmušame kiaušinį, įdedame vanilės ekstrakto ir išmaišome viską iki vientisos masės. Į gautą masę suberiame sausus ingredientus ir išminkome tešlą. Tešlą suvyniojame į foliją ir padedame bent 1 val. į šaldytuvą. Įkaitiname orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros. Kepimo skardą išklojame kepimo popieriumi. Rankas pasimiltuojame, suformuojame meduolius ir sudedame juos ant paruoštos kepimo skardos bei apibarstome cukrumi. Kepame apie 12-15 minučių. Iškepusius paliekame atvėsti ant grotelių. Skanaus!