INGREDIENTAI:
- šiek tiek juodųjų pipirų
- 2 vienetai morkų
- 2 vienetai svogūnų
- 2 valgomieji šaukštai acto
- 1 litras vandens (virintas, šaltas)
- šiek tiek druskos
- 2 valgomieji šaukštai aliejaus
- 1 stiklinė ikrų (silkių, ar kiti)
- šiek tiek žalumynų (svogūnų laiškai, petražolės ir panašiai)
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Ikrus nuplauti, nusausintus iš abiejų pusių apkepti aliejuje. Sudėti į dubenėlį, užpilti virintu vandeniu, suberti maltus pipirus, smulkia tarka sutarkuotas morkas, supilti actą, aliejuje pakepintus griežinėliais svogūnus, pasūdyti. Išmaišyti. Tai - šventinis kūčių patiekalas. Prieš patiekiant įdėti smulkiai pjaustytų žalumynų.
Ikrų sriuba valgoma su bulvėmis, kurios verdamos neskustos.
Autorius: Ignė
INGREDIENTAI:
- šiek tiek juodųjų pipirų
- 2 vienetai morkų
- 2 vienetai svogūnų
- 2 valgomieji šaukštai acto
- 1 litras vandens (virintas, šaltas)
- šiek tiek druskos
- 2 valgomieji šaukštai aliejaus
- 1 stiklinė ikrų (silkių, ar kiti)
- šiek tiek žalumynų (svogūnų laiškai, petražolės ir panašiai)
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Ikrus nuplauti, nusausintus iš abiejų pusių apkepti aliejuje. Sudėti į dubenėlį, užpilti virintu vandeniu, suberti maltus pipirus, smulkia tarka sutarkuotas morkas, supilti actą, aliejuje pakepintus griežinėliais svogūnus, pasūdyti. Išmaišyti. Tai - šventinis kūčių patiekalas. Prieš patiekiant įdėti smulkiai pjaustytų žalumynų.
Ikrų sriuba valgoma su bulvėmis, kurios verdamos neskustos.
Autorius: Ignė
REKOMENDUOJAME
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą SIŲSTI