INGREDIENTAI:
- 1 vienetas morkų
- 1 vienetas svogūnų
- 50 gramų kiaulės lašinių
- 1 valgomasis šaukštas kvietinių miltų
- 6 vienetai raugintų agurkų
- 1.5 stiklinės sultinio
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Įdarui papildomai reikės: 70 g rūkyto kumpio, 2 batono riekelės, pusė šaukšto sviesto, 2 šaukštai grietinės, 0,3 stiklinės pieno.
Agurkai nulupami, perpjaunami išilgai pusiau, sėklos išgremžiamos. Puselės pridedamos įdaro, apibarstomos miltais, apkepinamos riebaluose, sudedamos į puodą kartu su supjaustytais lašiniukais, svogūnais, morkomis, užpilamos sultiniu ir troškinamos.
Įdarui svogūnas ir kumpis supjaustomi, pakepinami riebaluose, pridedama piene išmirkyto nuspausto batono, grietinės ir viskas sumaišoma. Įdaryti rauginti agurkai tiekiami su tuo pačiu padažu, kuriame troškinti.
REKLAMA