Svogūną ir morką susmulkinti, pakepinti ir ataušinti. Kiaušinį nulupti ir sukapoti. Sūrį rupiai sutarkuoti. Sumaišyti kiaušinius, svogūnus, morkas, sūrį bei pagardinti druska, pipirais. Svogūną bei česnakus nulupti, susmulkinti, batoną išmirkyti piene, nuspausti ir viską sudėti į maltos mėsos masę. Įmušti kiaušinius, pagardinti druska, pipirais. Viską gerai išmaišyti ir formuoti blynelius. Ant kiekvieno blynelio dėti po šaukštą įdaro. Sulenkti blynelius pusiau, suglausti kraštus ir kruopščiai juos užlyginti. Kiekvieną maltinuką apvolioti miltuose arba džiūvėsėliuose. Juos iš abiejų pusių paskrudinti įkaitintame aliejuje. Maltinukus perkelti į kepimo popieriumi išklotą skardą ir kepti vidutinio karštumo orkaitėje dar 30 minučių. Skanaus!
Autorius: Jurgita
INGREDIENTAI:
2 česnakų
šiek tiek juodųjų pipirų
šiek tiek juodųjų pipirų (malti, įdarui)
1 vienetas morkų (įdarui)
1 vienetas svogūnų
1 vienetas svogūnų (įdarui)
250 gramų kiaulės faršo
250 gramų jautienos faršo
2 vienetai kiaušinių
1 vienetas kiaušinių (kietai virti, įdarui)
šiek tiek kvietinių miltų
200 gramų batono
500 mililitrų pieno
50 gramų pieno (įdarui)
šiek tiek druskos
šiek tiek druskos (įdarui)
šiek tiek aliejaus
šiek tiek aliejaus (įdarui)
1 valgomasis šaukštas sviesto
PARUOŠIMO BŪDAS:
Svogūną ir morką susmulkinti, pakepinti ir ataušinti. Kiaušinį nulupti ir sukapoti. Sūrį rupiai sutarkuoti. Sumaišyti kiaušinius, svogūnus, morkas, sūrį bei pagardinti druska, pipirais. Svogūną bei česnakus nulupti, susmulkinti, batoną išmirkyti piene, nuspausti ir viską sudėti į maltos mėsos masę. Įmušti kiaušinius, pagardinti druska, pipirais. Viską gerai išmaišyti ir formuoti blynelius. Ant kiekvieno blynelio dėti po šaukštą įdaro. Sulenkti blynelius pusiau, suglausti kraštus ir kruopščiai juos užlyginti. Kiekvieną maltinuką apvolioti miltuose arba džiūvėsėliuose. Juos iš abiejų pusių paskrudinti įkaitintame aliejuje. Maltinukus perkelti į kepimo popieriumi išklotą skardą ir kepti vidutinio karštumo orkaitėje dar 30 minučių. Skanaus!