Padažui dar reikės: 3 česnakai 2 šaukštai alyvuogių aliejaus sultys iš pusės citrinos
Išvalom kalmarus ir apvirinam pasūdytame vandenyje. Darom įdarą: menkės filė, svogūną ir virtus kiaušinius sukapojame smulkiai, dedam druską, pipirus, petražolės, truputį majonezo, gerai išmaišome ir prikimšame kalmarus. Sudėdam į formą, kurioje įpiltą truputį aliejaus, aptepame kalmarus likusiu majonezu, kepam orkaitėje 25 min. Padažui susmulkintus česnakus sutrinti iki vietisos masės, pilant po truputį alyvuogių aliejų, iš pusės citrinos išspausti sultis, gerai išmaišyti. Skanaus
Autorius: Inesa
INGREDIENTAI:
šiek tiek juodųjų pipirų
šiek tiek krapų
šiek tiek petražolių
1 vienetas svogūnų
2 vienetai kiaušinių (virti)
300 gramų menkių (filė)
100 gramų majonezo
4 vienetai kalmarų (vidutiniai)
šiek tiek druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Padažui dar reikės: 3 česnakai 2 šaukštai alyvuogių aliejaus sultys iš pusės citrinos
Išvalom kalmarus ir apvirinam pasūdytame vandenyje. Darom įdarą: menkės filė, svogūną ir virtus kiaušinius sukapojame smulkiai, dedam druską, pipirus, petražolės, truputį majonezo, gerai išmaišome ir prikimšame kalmarus. Sudėdam į formą, kurioje įpiltą truputį aliejaus, aptepame kalmarus likusiu majonezu, kepam orkaitėje 25 min. Padažui susmulkintus česnakus sutrinti iki vietisos masės, pilant po truputį alyvuogių aliejų, iš pusės citrinos išspausti sultis, gerai išmaišyti. Skanaus