Grybus užpilti vandeniu ir palikti kelioms valandoms kol išbrinks. Burokėlius išvirti ir ataušinti. Galima ir iškepti orkaitėje suvyniojus į foliją, ką aš ir dariau, tuomet jie gaunasi skanesni ir kvapnesni. Šaukšteliu išskobti nuluptų burokėlių vidų, įtrinti trupučiu druskos ir sudėti įdarą. Įdarui keptuvėje įkaitinti aliejų, pakepinti smulkintus svogūnus iki skaidrios spalvos, tuomet sudėti išmirkusius kubeliais pjaustytus grybus ir dar truputį pakepti. Sumaišyti su kubeliais supjaustytomis morkomis, įberti druskos, pipirų. Karštus tinka valgyti su bulvėmis. Jei norisi sočiau, galima įsidėti ir silkės Šaltus tinka valgyti su juoda rugine duona.
Autorius: Laura
INGREDIENTAI:
šiek tiek juodųjų pipirų
2 vienetai morkų (virtos, nedidelės)
2 vienetai svogūnų (nedideli)
šiek tiek druskos
šiek tiek aliejaus
5 vienetai burokėlių (nedideli)
5 vienetai grybų (džiovinti)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Grybus užpilti vandeniu ir palikti kelioms valandoms kol išbrinks. Burokėlius išvirti ir ataušinti. Galima ir iškepti orkaitėje suvyniojus į foliją, ką aš ir dariau, tuomet jie gaunasi skanesni ir kvapnesni. Šaukšteliu išskobti nuluptų burokėlių vidų, įtrinti trupučiu druskos ir sudėti įdarą. Įdarui keptuvėje įkaitinti aliejų, pakepinti smulkintus svogūnus iki skaidrios spalvos, tuomet sudėti išmirkusius kubeliais pjaustytus grybus ir dar truputį pakepti. Sumaišyti su kubeliais supjaustytomis morkomis, įberti druskos, pipirų. Karštus tinka valgyti su bulvėmis. Jei norisi sočiau, galima įsidėti ir silkės Šaltus tinka valgyti su juoda rugine duona.