• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • 1 stiklinė alyvuogių (žaliosios)
  • 5 česnakų
  • 1 sauja čiobrelių (šakelės)
  • šiek tiek juodųjų pipirų (šviežiai malti)
  • 2 vienetai laurų lapų (lapai)
  • 4 vienetai morkų
  • 1 arbatinis šaukštelis paprikų (raudonoji, dribsniai)
  • 1 vienetas svogūnų
  • 125 gramai špinatų
  • 1.5 kilogramo jaučio kumpio
  • 4 vienetai kiaušinių (kietai virti)
  • šiek tiek alyvuogių aliejaus
  • 750 mililitrų raudonojo vyno
  • 1/4 stiklinės parmezano sūrio (tarkuotas)
  • šiek tiek druskos
  • 1 sauja raudonėlių (šakelės)

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Įpjaukite jautienos kumpį ir atverskite kaip knygą, kad gautųsi pailgas didelis blynas.
    Įtrinkite kumpį iš visų pusių aliejumi, druska bei juodaisiais pipirais.
    Tuomet paskleiskite ant vienos kumpio pusės nuplautus ir susmulkintus špinatus, nuskustas morkas, nuluptų virtų kiaušinių riekeles, alyvuoges, svogūno griežinėlius, sūrį, pabarstykite viską druska, grūstais raudonosios paprikos dribsniais ir suvyniokite kumpį į ilgą ritinį.
    Apriškite vyniotinį storu siūlu, kad kepant nepasileistu, ir dėkite į gilią kepimo skardą.
    Kepkite apie 20 min. 220 laipsnių temperatūroje, kad vyniotinis gražiai apskrustų.
    Tuomet išimkite vyniotinį iš orkaitės ir užpilkite vynu bei vandeniu, kad pilnai apsemtų vyniotinį, sudėkite smulkintą česnaką, čiobrelius, raudonėlius, lauro lapus, pagardinkite prieskoniais ir taip kepkite apie 1 val. 30 min. 220 laipsnių temperatūroje.
    Iškepusį vyniotinį išimkite iš kepimo skardos ir palikite 15 min.
    Tuomet nuvyniokite siūlą ir supjaustykite riekelėmis.
    Galite patiekti kaip karštą patiekalą arba kaip užkandį.
    Skanaus!

Autorius: Vaiva

INGREDIENTAI:

  • 1 stiklinė alyvuogių (žaliosios)
  • 5 česnakų
  • 1 sauja čiobrelių (šakelės)
  • šiek tiek juodųjų pipirų (šviežiai malti)
  • 2 vienetai laurų lapų (lapai)
  • 4 vienetai morkų
  • 1 arbatinis šaukštelis paprikų (raudonoji, dribsniai)
  • 1 vienetas svogūnų
  • 125 gramai špinatų
  • 1.5 kilogramo jaučio kumpio
  • 4 vienetai kiaušinių (kietai virti)
  • šiek tiek alyvuogių aliejaus
  • 750 mililitrų raudonojo vyno
  • 1/4 stiklinės parmezano sūrio (tarkuotas)
  • šiek tiek druskos
  • 1 sauja raudonėlių (šakelės)

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Įpjaukite jautienos kumpį ir atverskite kaip knygą, kad gautųsi pailgas didelis blynas.
    Įtrinkite kumpį iš visų pusių aliejumi, druska bei juodaisiais pipirais.
    Tuomet paskleiskite ant vienos kumpio pusės nuplautus ir susmulkintus špinatus, nuskustas morkas, nuluptų virtų kiaušinių riekeles, alyvuoges, svogūno griežinėlius, sūrį, pabarstykite viską druska, grūstais raudonosios paprikos dribsniais ir suvyniokite kumpį į ilgą ritinį.
    Apriškite vyniotinį storu siūlu, kad kepant nepasileistu, ir dėkite į gilią kepimo skardą.
    Kepkite apie 20 min. 220 laipsnių temperatūroje, kad vyniotinis gražiai apskrustų.
    Tuomet išimkite vyniotinį iš orkaitės ir užpilkite vynu bei vandeniu, kad pilnai apsemtų vyniotinį, sudėkite smulkintą česnaką, čiobrelius, raudonėlius, lauro lapus, pagardinkite prieskoniais ir taip kepkite apie 1 val. 30 min. 220 laipsnių temperatūroje.
    Iškepusį vyniotinį išimkite iš kepimo skardos ir palikite 15 min.
    Tuomet nuvyniokite siūlą ir supjaustykite riekelėmis.
    Galite patiekti kaip karštą patiekalą arba kaip užkandį.
    Skanaus!

Autorius: Vaiva

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų