Baklažanas - išskirtine violetine spalva nusidažiusi daržovė naudinga ne tik savo antioksidacinėmis savybėmis, bet turinti daug magnio, geležies, B grupės vitaminų, mažai kalorijų bei daug maistinių skaidulų.
REKLAMA
REKLAMA
INGREDIENTAI:
- 3 vienetai baklažanų
- 400 gramų maltos mėsos
- 4 vienetai svogūnų
- 300 gramų fermentinio sūrio (tarkuotas)
- 3 vienetai pomidorų pastos
- 3 skiltelės česnakų
- šiek tiek druskos
- šiek tiek alyvuogių aliejaus
- šiek tiek malti juodieji pipirai
- šiek tiek prieskonių (žolelės)
- šiek tiek aliejaus
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
REKLAMA
Porcijų skaičius: 3
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Smulkiai supjaustome vieną svogūną ir apkepame aliejuje. Dedame maltą mėsą ir dar trumpai apkepame. Gardiname druska, maltais pipirais, prieskoninėmis žolelėmis, gerai išmaišome.
- Baklažaną kelis kartus išilgai įpjauname, tik ne iki galo, tarpus pabarstome druska ir paliekame 20 min. Nuplauname, nusausiname.
- Pomidorus, svogūnus ir česnakus supjaustome griežinėliais ir dedame į baklažanų tarpus, pabarstome prieskoninėmis žolelėmis. Sudedame į skardą.
- Ant viršaus beriame apkeptą maltą mėsą.
- Kepame 200 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje 40 min. Pabarstome tarkuotu sūriu. Vėl kepame orkaitėje, kol sūris susilydys.
REKLAMA