INGREDIENTAI:
- 3 gramai česnakų
- 1 gramas juodųjų pipirų
- 3 gramai kmynų
- 1 vienetas kiaušinių
- 30 gramų batono
- 60 gramų pieno
- 1.5 kilogramo kiaulės nugarinės
- 23 gramai druskos
- 10 gramų sviesto
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Kiaulienos nugarinė apipjaustoma, kad liktų 1–1,5 lašinių sluoksnis. Iš nugarinės vidaus išpjaunama dalis raumenų, paliekant kraštuose 1 cm raumenų sluoksnį. Paruošta nugarinė iš vidaus ir iš išorės įtrinama druska, pipirais ir 15–20 minučių paliekama, kad įsisūrėtų.
Išpjauti raumenys kartu su piene mirkytu batonu ir česnaku sumalami, pridedama druskos, pipirų, kmynų, kiaušinio trynių, ištirpinto sviesto ir gerai išmaišoma. Kiaušinių baltymai išplakami ir jais ištepama vidinė nugarinės dalis. Paruošta mase įdaromas nugarinės vidus, galai užtaisomi mėsa, perrišama špagatu ir 1,5 val. kepama orkaitėje.
Patiekiama supjaustyta plonomis riekelėmis, papuošta žalumynais.
REKLAMA