INGREDIENTAI:
- 0.5 arbatinio šaukštelio cukraus
- šiek tiek juodųjų pipirų
- 1 stiklinė krapų (smulkinti)
- 80 gramų slyvų (džiovintos)
- 0.5 stiklinės žirnių (švieži)
- 500 gramų kiaulienos (kaulai)
- 125 gramai kiaulienos kumpio (rūkytas)
- 500 gramų ungurių (šviežias)
- šiek tiek druskos
- šiek tiek žalumynų
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Kaulai ir rūkytas kumpis užpilami 1,5L vandens ir verdama. Išviręs sultinys perkošiamas per sietelį. Pirmiausia į sultinį sudedami žalumynai, po to — žalieji žirneliai ir mirkytos džiovintos slyvos, o po 10 min.— paruošti ungurio gabalai. Sriuba pasūdoma, įberiama pipirų, cukraus, krapų. Išvirusi sriuba tučtuojau paduodama valgyti.
REKLAMA