Grybus ir svogūnus supjaustyti. Įkaitinti sviestą ir apkepinti jame svogūnus. Kai svogūnais pagels, sudėti 3/4 grybų ir patroškinti 10 min. Sudėti troškintus grybus į verdantį sultinį ir pavirti 20 min. Tada viską suplakti mikseryje, pasūdyti, įberti pipirų. Įkaitinti alyvuogių aliejų ir jame pakepinti likusius grybus ir riešutais. Patiekti sriubą su grietine arba grietinėle, įdėti keptų grybų su riešutais.
Autorius: Augustinas
INGREDIENTAI:
šiek tiek juodųjų pipirų
100 gramų lazdyno reišutų
2 vienetai svogūnų
1 valgomasis šaukštas alyvuogių aliejaus
700 gramų baravykų
šiek tiek druskos
1 valgomasis šaukštas sviesto
600 mililitrų sultinio (daržovių)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Grybus ir svogūnus supjaustyti. Įkaitinti sviestą ir apkepinti jame svogūnus. Kai svogūnais pagels, sudėti 3/4 grybų ir patroškinti 10 min. Sudėti troškintus grybus į verdantį sultinį ir pavirti 20 min. Tada viską suplakti mikseryje, pasūdyti, įberti pipirų. Įkaitinti alyvuogių aliejų ir jame pakepinti likusius grybus ir riešutais. Patiekti sriubą su grietine arba grietinėle, įdėti keptų grybų su riešutais.