• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • šiek tiek juodųjų pipirų (malti)
  • šiek tiek petražolių
  • 1 vienetas svogūnų
  • 2 valgomieji šaukštai kvietinių miltų
  • 0.5 stiklinės baltojo vyno (sausas)
  • 1 stiklinė grietinėlės
  • šiek tiek druskos
  • 4 valgomieji šaukštai sviesto
  • 1 litras sultinio (vištienos, daržovių arba grybų)
  • 400 gramų grybų (šaldyti/švieži/džiovinti)

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Gaunasi maždaug 8 porcijos.
    Ištirpiname puode sviestą ir pakepiname jame susmulkintą svogūną.
    Tuomet supilame vyną, suberiame miltus ir, pakaitinę apie 5 min., supilame sultinį.
    Nuolat maišant kaitiname apie 5 min., kad miltai gerai susimaišytų su sultiniu.
    Tuomet sudedame nuvalytus bei susmulkintus grybus, paskaniname druska bei pipirais ir verdame, kol grybai suminkštėja.
    Tuomet sriubą gerai sutriname, paskaniname dar prieskoniais ir, kaitinant virš nedidelės ugnies, supilame grietinėlę.
    Išvirtą sriubą supilstome į dubenėlius, padekoruojame grietinėle bei petražolėmis ir patiekiame.
    Skanaus.

Autorius: Jadvyga

INGREDIENTAI:

  • šiek tiek juodųjų pipirų (malti)
  • šiek tiek petražolių
  • 1 vienetas svogūnų
  • 2 valgomieji šaukštai kvietinių miltų
  • 0.5 stiklinės baltojo vyno (sausas)
  • 1 stiklinė grietinėlės
  • šiek tiek druskos
  • 4 valgomieji šaukštai sviesto
  • 1 litras sultinio (vištienos, daržovių arba grybų)
  • 400 gramų grybų (šaldyti/švieži/džiovinti)

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Gaunasi maždaug 8 porcijos.
    Ištirpiname puode sviestą ir pakepiname jame susmulkintą svogūną.
    Tuomet supilame vyną, suberiame miltus ir, pakaitinę apie 5 min., supilame sultinį.
    Nuolat maišant kaitiname apie 5 min., kad miltai gerai susimaišytų su sultiniu.
    Tuomet sudedame nuvalytus bei susmulkintus grybus, paskaniname druska bei pipirais ir verdame, kol grybai suminkštėja.
    Tuomet sriubą gerai sutriname, paskaniname dar prieskoniais ir, kaitinant virš nedidelės ugnies, supilame grietinėlę.
    Išvirtą sriubą supilstome į dubenėlius, padekoruojame grietinėle bei petražolėmis ir patiekiame.
    Skanaus.

Autorius: Jadvyga

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų