INGREDIENTAI:
- šiek tiek juodųjų pipirų
- šiek tiek laurų lapų
- 150 gramų sorų kruopų
- 1 vienetas svogūnų
- šiek tiek kiaulės šoninės (rūkyta, gabaliukais)
- šiek tiek druskos
- 50 gramų sviesto
- šiek tiek grietinės
- 1 vienetas sultinio (kubelis)
- šiek tiek kvapiųjų pipirų
- 50 gramų žalumynų
- 300 gramų grybų
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Grybus kruopščiai nuplauti ir smulkiai supjaustyti. Sorų kruopas perlieti vandeniu. Į verdantį vandenį dėti sultinį, grybus, sorų kruopas, laurų lapus pipirus ir virti ant silpnos ugnies. Susmulkinti svogūną ir pakepinti svieste kol suminkštės. Likus 10 min iki virimo pabaigos, į sriubą sudėti kepintą svogūną ir pasūdyti. Pakepinti smulkiai pjaustytą šoninę ir sudėti į sriubą arba prieš tiekiant užberti ant viršaus. Taip pat pabarstyti krapais ir įdėti grietinės.
Skanaus :)
Autorius: http://skonisirkvapas.blogspot.com