INGREDIENTAI:
- šiek tiek petražolių
- 1 vienetas kiaušinių
- 350 mililitrų vandens
- šiek tiek druskos
- 15 gramų želatinos
- 200 gramų grybų (baravykai arba pievagrybiai)
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Grybus nuvalyti, supjaustyti dieliais gabalais, išvirti pasūdytame vandenyje. Nukošti, susmulkinti. Į 300 ml šilto nuoviro supilti šalto vandens šaukšte išbrinkintą želatiną, pakaitinti, kol želatina ištirps.
Į formeles įpilti truputį nuoviro, palaukti, kol sustings.
Įdėti po griežinėlį kietai virto kiaušinio, šakelę petražolių, susmulkintus grybus. Užpilti nuoviru, padėti, kad sustingtų.
Patiekiant formeles trumpam įmerkti į karštą vandenį ir išimti drebučius.
REKLAMA