• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Tai turbūt skaniausias patiekalas, kokį tik kada nors gaminau. O tokį išskirtinį skonį jam suteikia būtent vynas.

REKLAMA
REKLAMA

INGREDIENTAI:

  • 500 gramų kiaulienos
  • 400 gramų konservuotų pomidorų (smulkintų)
  • 100 mililitrų baltojo sauso vyno
  • 1 vienetas saldžiosios paprikos
  • 5 valgomieji šaukštai alyvuogių aliejaus
  • 30 gramų džiovintų slyvų
  • 1 pundelis petražolių
  • 3 skiltelės česnakų
  • 1 arbatinis šaukštelis prieskonių (gruziniškų Utsho Suneli)
  • 1 žiupsnelis maltos aitriosios paprikos
  • 1 žiupsnelis malti juodieji pipirai
  • 1 žiupsnelis druskos

Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.

REKLAMA

Porcijų skaičius: 2

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Kiaulieną supjaustyti kubeliais, slyvas ir papriką - šiaudeliais. Susmulkinti česnakų skilteles ir petražoles.
  2. Keptuvėje įkaitintame aliejuje apskrudinti kiaulieną, vis pamaišant, kad apkeptų iš visų pusių, išgriebti ir atidėti.
  3. Tuomet 5-6 minutes pakepti paprikas ir į puodą supilti konservuotus pomidorus, sudėti kiaulieną, supilti vyną ir suberti paprikas bei slyvas. Pagardinti druska, aitriąja paprika ir "Utsho Suneli" prieskoniais. Sumažinti ugnį, uždengti dangčiu ir troškinti 30-35 minutes.
  4. Galiausiai suberti česnakus, petražoles bei pipirus ir po kelių minučių nukaisti. Leisti 10-15 minučių susistovėti uždengtame inde.

Autorius: Dorianas

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų