Tai turbūt skaniausias patiekalas, kokį tik kada nors gaminau. O tokį išskirtinį skonį jam suteikia būtent vynas.
REKLAMA
REKLAMA
INGREDIENTAI:
- 500 gramų kiaulienos
- 400 gramų konservuotų pomidorų (smulkintų)
- 100 mililitrų baltojo sauso vyno
- 1 vienetas saldžiosios paprikos
- 5 valgomieji šaukštai alyvuogių aliejaus
- 30 gramų džiovintų slyvų
- 1 pundelis petražolių
- 3 skiltelės česnakų
- 1 arbatinis šaukštelis prieskonių (gruziniškų Utsho Suneli)
- 1 žiupsnelis maltos aitriosios paprikos
- 1 žiupsnelis malti juodieji pipirai
- 1 žiupsnelis druskos
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
REKLAMA
Porcijų skaičius: 2
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Kiaulieną supjaustyti kubeliais, slyvas ir papriką - šiaudeliais. Susmulkinti česnakų skilteles ir petražoles.
- Keptuvėje įkaitintame aliejuje apskrudinti kiaulieną, vis pamaišant, kad apkeptų iš visų pusių, išgriebti ir atidėti.
- Tuomet 5-6 minutes pakepti paprikas ir į puodą supilti konservuotus pomidorus, sudėti kiaulieną, supilti vyną ir suberti paprikas bei slyvas. Pagardinti druska, aitriąja paprika ir "Utsho Suneli" prieskoniais. Sumažinti ugnį, uždengti dangčiu ir troškinti 30-35 minutes.
- Galiausiai suberti česnakus, petražoles bei pipirus ir po kelių minučių nukaisti. Leisti 10-15 minučių susistovėti uždengtame inde.
REKLAMA