INGREDIENTAI:
- 3 vienetai česnakų (skiltelės)
- šiek tiek juodųjų pipirų
- šiek tiek kalendrų (smulkinta)
- šiek tiek krapų
- šiek tiek paprikų (aitrioji (dribsniais))
- šiek tiek petražolių
- 100 gramų pomidorų pastos
- 0.5 stiklinės ryžių
- 0.5 slyvų (rūgščios)
- 2 vienetai svogūnų
- 500 gramų jautienos (krūtinkaulis)
- šiek tiek druskos
- šiek tiek prieskonių (Chmeli - Suneli)
- šiek tiek šafrano (kelios purkelės)
PARUOŠIMO BŪDAS:
- 1. Supjaustykite mėsą gabaliukais.
2. Užpilkite šaltu vandeniu, dėkite virti. Virkite ant mažos ugnies apie 1,5-2 val.
3. Sudėkite susmulkintus svogūnus ir ryžius.
4. Pagal skonį įdėkite druskos ir pipirų, aitriąją papriką, lauro lapų.
5. Išimkite slyvaičių kauliukus ir sudėkite slyvas į sriubą.
6. Virkite ant lėtos ugnies dar 25 min. Suberkite Chmeli - Suneli, šafraną, sutrintus česnakus ir virkite dar 5-10 min.
7. Patiekite lėkštėje su žiupsneliu smulkintos kalendros, petražolės arba krapų (pagal skonį).
REKLAMA