Miltus, kefyrą, aliejų, kiaušinius, druską sudėti į dubenį ir minkyti, kol tešla nelips prie rankų. Paruošus tešlą pusei valandos įdėti į šaldytuvą. Tuo metu smulkiai supjaustyti rūkytą šoninę ir svogūną, įdėti pipirų ir viską sumaišyti. Ištraukus tešlą iš šaldytuvo, ją plonai iškočiuoti ir uždėti ant koldūnų gaminimo formelės. Mėsos ir svogūnų įdarą mažu šaukšteliu sudėti į formelės duobutes. Iškočiuoti dar viena ploną tešlos lakštą ir uždėti ant viršaus. Tada kočėlu atsargiai braukti formelės viršumi, kol atsiskirs koldūnai. Koldūnus dėti į verdantį (~175 laipsnių temperatūros) aliejų ir virti kol gražiai apskrus. Išėmus dėti ant popierinės servetėles, kad susigertų riebalai. Šie koldūnai labai skanūs ir šalti. Skanaus.
Autorius: Daina
INGREDIENTAI:
šiek tiek juodųjų pipirų (malti)
1 vienetas svogūnų
2 vienetai kiaušinių
400 gramų kvietinių miltų
6 valgomieji šaukštai kefyro
300 gramų kiaulės šoninės (karšto rūkymo)
šiek tiek druskos
1 valgomasis šaukštas aliejaus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Miltus, kefyrą, aliejų, kiaušinius, druską sudėti į dubenį ir minkyti, kol tešla nelips prie rankų. Paruošus tešlą pusei valandos įdėti į šaldytuvą. Tuo metu smulkiai supjaustyti rūkytą šoninę ir svogūną, įdėti pipirų ir viską sumaišyti. Ištraukus tešlą iš šaldytuvo, ją plonai iškočiuoti ir uždėti ant koldūnų gaminimo formelės. Mėsos ir svogūnų įdarą mažu šaukšteliu sudėti į formelės duobutes. Iškočiuoti dar viena ploną tešlos lakštą ir uždėti ant viršaus. Tada kočėlu atsargiai braukti formelės viršumi, kol atsiskirs koldūnai. Koldūnus dėti į verdantį (~175 laipsnių temperatūros) aliejų ir virti kol gražiai apskrus. Išėmus dėti ant popierinės servetėles, kad susigertų riebalai. Šie koldūnai labai skanūs ir šalti. Skanaus.