INGREDIENTAI:
- 1 valgomasis šaukštas cukraus pudros
- 200 gramų grikių (malti)
- 1 valgomasis šaukštas taukų (riebalų) (tirpinti)
- 3 vienetai kiaušinių
- 200 gramų kvietinių miltų
- 3 stiklinės pieno
- šiek tiek druskos
- 3 valgomieji šaukštai sviesto
- 40 gramų mielių
PARUOŠIMO BŪDAS:
- 1,5 stiklinės pieno sumaišoma su mielėmis, cukrumi ir šaukštu kvietinių miltų. Viskas palaikoma, kad pakiltų. Tada supilamas likęs pienas, suberiami visi kvietiniai ir grikių miltai, įmušami kiaušiniai, pasūdoma. Viską gerai išmaišius, supilamas tirpintas sviestas. Dar sykį tešla pakildoma ir įkaitintuose riebaluose kepami blynai.
REKLAMA