Sumaišykite margariną su cukrumi ir tuomet įmaišykite kiaušinį. Miltus atskirai sumaišykite su vaniliniu cukrumi, gvazdikėliais, sezamo sėklomis ir ištirpintu šokoladu. Su šokoladu sumaišytus sausus ingredientus sumaišykite su margarino ir kiaušinių mase bei į tą patį dubenį supilkite obuolių sultis ir vėl viską gerai išmaišykite. Iš gautos tešlos suformuokite apvaliu sausainiukus ir dėkite į kepimo popieriumi išklotą kepimo skardą. Kepkite apie 15 min. 200 laipsnių temperatūroje. Šie sausainiai labai skanūs dar šilti, tačiau tinka patiekti ir šaltus. Skanaus!
Autorius: Renata
INGREDIENTAI:
1 stiklinė cukraus
šiek tiek gvazdikėlių (malti)
130 gramų margarino (kepimui)
1 vienetas kiaušinių
70 gramų pieniško šokolado
2 arbatiniai šaukšteliai vanilinio cukraus
2 saujos sezamo sėklų
50 mililitrų sulčių (obuolių)
250 gramų grikių miltų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Sumaišykite margariną su cukrumi ir tuomet įmaišykite kiaušinį. Miltus atskirai sumaišykite su vaniliniu cukrumi, gvazdikėliais, sezamo sėklomis ir ištirpintu šokoladu. Su šokoladu sumaišytus sausus ingredientus sumaišykite su margarino ir kiaušinių mase bei į tą patį dubenį supilkite obuolių sultis ir vėl viską gerai išmaišykite. Iš gautos tešlos suformuokite apvaliu sausainiukus ir dėkite į kepimo popieriumi išklotą kepimo skardą. Kepkite apie 15 min. 200 laipsnių temperatūroje. Šie sausainiai labai skanūs dar šilti, tačiau tinka patiekti ir šaltus. Skanaus!