Išvirti grikius pasūdintame vandenyje. Supjaustyti griežinėliais pievagrybius, įpilti į keptuvę aliejaus ir apkepti pievagrybius, kol gražiai pagels. Tada į tą pačią keptuvę su pievagrybiais suberti miltus ir išmaišius pakepti keleta sekundžiu, maišant įpilti pieno ir dar pakaitinti, Pieno reikia pilti kol gausis norimo tirštumo padažas, sudėti druską, pipirus ir bulijoną ir dar kartą viską išmaišyti. Išvirtus grikius sudėti į lėkštę ir užpilti padažu.
Autorius: justelez
INGREDIENTAI:
500 gramų grikių
šiek tiek juodųjų pipirų (malti)
1 valgomasis šaukštas kvietinių miltų
šiek tiek pieno
5 vienetai pievagrybių
šiek tiek druskos
šiek tiek aliejaus
2 vienetai sultinio (kubeliai)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Išvirti grikius pasūdintame vandenyje. Supjaustyti griežinėliais pievagrybius, įpilti į keptuvę aliejaus ir apkepti pievagrybius, kol gražiai pagels. Tada į tą pačią keptuvę su pievagrybiais suberti miltus ir išmaišius pakepti keleta sekundžiu, maišant įpilti pieno ir dar pakaitinti, Pieno reikia pilti kol gausis norimo tirštumo padažas, sudėti druską, pipirus ir bulijoną ir dar kartą viską išmaišyti. Išvirtus grikius sudėti į lėkštę ir užpilti padažu.