Grietinėlę, cukrų bei vanilinį cukrų nuolat maišant pakaitinkite apie 6 min. Tuomet sudėkite su 2 šaukštais vandens ištirpintą želatiną, gerai išmaišykite, sudėkite vandenyje išmirkintas bei sumaltas aguonas, išmaišykite ir supilstykite masę į 5 formeles. Masei atvėsus, padėkite formeles bent 4 val. į šaldytuvą. Desertui sušalus išimkite jį iš formelių, sudėkite į lėkštes, apšlakstykite aviečių sirupu, papuoškite avietėmis ir patiekite. Mūsų šeimos Kalėdos, be šio deserto, yra tiesiog neįsivaizduojamos. Skanaus.
Autorius: Urtė
INGREDIENTAI:
2 saujos aguonų
šiek tiek aviečių
100 gramų cukraus
1 stiklinė sirupo (aviečių)
500 gramų grietinėlės (30% riebumo)
4 arbatiniai šaukšteliai želatinos
1 arbatinis šaukštelis vanilinio cukraus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Grietinėlę, cukrų bei vanilinį cukrų nuolat maišant pakaitinkite apie 6 min. Tuomet sudėkite su 2 šaukštais vandens ištirpintą želatiną, gerai išmaišykite, sudėkite vandenyje išmirkintas bei sumaltas aguonas, išmaišykite ir supilstykite masę į 5 formeles. Masei atvėsus, padėkite formeles bent 4 val. į šaldytuvą. Desertui sušalus išimkite jį iš formelių, sudėkite į lėkštes, apšlakstykite aviečių sirupu, papuoškite avietėmis ir patiekite. Mūsų šeimos Kalėdos, be šio deserto, yra tiesiog neįsivaizduojamos. Skanaus.