Pašildyti pieną, bet neperkaitinti ir jame ištirpinti mieles bei 2 šaukštus cukraus. Ištirpinti margariną ir atvėsinti.
Į dubenį su pienu supilti atvėsintą margariną, suberti miltus ir minkyti, kol tešla nebelips prie rankų. Tada pabarsčius miltų iškočioti tešlą į vieną didelį ploną apskritimą.
Patepti iškočiotą tešlą kiaušinių plakiniu ir plonu sluoksniu pabarstyti likusiu cukrumi bei cinamonu. Tada truputį spaudžiant suvynioti tešlą, ją supjaustyti gabaliukais ir sudėti į kepimo popieriumi išklotą skardą. Bandelių viršų aptepti kiaušinio plakiniu.
Šauti į 180 laipsnių temperatūros orkaitę ir kepti apie 20 min., kol gražiai pakils bei pagels.
Autorius: Justelez
INGREDIENTAI:
500 gramų kvietinių miltų
250 gramų margarino
1 stiklinė pieno
1 vienetas kiaušinių
3 valgomieji šaukštai cukraus
10 gramų mielių (sausos)
šiek tiek cinamono
PARUOŠIMO BŪDAS:
Pašildyti pieną, bet neperkaitinti ir jame ištirpinti mieles bei 2 šaukštus cukraus. Ištirpinti margariną ir atvėsinti.
Į dubenį su pienu supilti atvėsintą margariną, suberti miltus ir minkyti, kol tešla nebelips prie rankų. Tada pabarsčius miltų iškočioti tešlą į vieną didelį ploną apskritimą.
Patepti iškočiotą tešlą kiaušinių plakiniu ir plonu sluoksniu pabarstyti likusiu cukrumi bei cinamonu. Tada truputį spaudžiant suvynioti tešlą, ją supjaustyti gabaliukais ir sudėti į kepimo popieriumi išklotą skardą. Bandelių viršų aptepti kiaušinio plakiniu.
Šauti į 180 laipsnių temperatūros orkaitę ir kepti apie 20 min., kol gražiai pakils bei pagels.