Sausainius sutrupinti virtuvės kombainu. Sudėti išlydytą sviestą ir rudąjį sukrų, išmaišyti. Prispausti prie 24 cm skersmens (geriau atsidarančios) kepimo popieriumi išklotos formos dugno kraštų. Jei naudojama neatsidaranti forma, prieš tai tai ištepti ją išlydytu sviestu. Kol ruošiamas įdaras, į formą sudėtą pagrindą palaikyti šaltai. Ruošiant įdarą, išspausti per pusę perpjautų citrinų sultis. Išplakti grietinėlę, sumaišyti su kondensuotu pienu ir citrinos sultimis. Supilti įdarą ant pagrindo. Šakute padaryti norimą raštą ir laikyti šaldytuve, kol bus patiektas. Papuošti, kaip patinka. Skanaus!
Autorius: Jurgita
INGREDIENTAI:
4 vienetai citrinų (žaliosios)
2 valgomieji šaukštai cukraus
200 mililitrų grietinėlės (plakta)
200 gramų sausainių
100 gramų sviesto (išlydytas)
400 gramų kondensuoto pieno
PARUOŠIMO BŪDAS:
Sausainius sutrupinti virtuvės kombainu. Sudėti išlydytą sviestą ir rudąjį sukrų, išmaišyti. Prispausti prie 24 cm skersmens (geriau atsidarančios) kepimo popieriumi išklotos formos dugno kraštų. Jei naudojama neatsidaranti forma, prieš tai tai ištepti ją išlydytu sviestu. Kol ruošiamas įdaras, į formą sudėtą pagrindą palaikyti šaltai. Ruošiant įdarą, išspausti per pusę perpjautų citrinų sultis. Išplakti grietinėlę, sumaišyti su kondensuotu pienu ir citrinos sultimis. Supilti įdarą ant pagrindo. Šakute padaryti norimą raštą ir laikyti šaldytuve, kol bus patiektas. Papuošti, kaip patinka. Skanaus!