Citrinos yra vienas ir naudingiausių vaisių. Tad prisimenant prabėgusią vasarą, citrinos geltona spalva primena saulę, o kvapas praėjusias karštas dienas. Tad šis pyragas puikiai pripildo namus šilumos ir nuostabaus kvapo, kuris ne tik žadina apetitą, bet ir pakelia nuotaiką.
REKLAMA
REKLAMA
INGREDIENTAI:
- 4 vienetai kiaušinių
- 2 vienetai citrinų
- 150 gramų cukraus
- 120 gramų kvietinių miltų
- 100 gramų sviesto
- 15 gramų vanilinio cukraus
- 0.5 arbatinio šaukštelio sodos
- 2 žiupsneliai cukraus pudros
- šiek tiek riebalai (formai patepti)
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
REKLAMA
Porcijų skaičius: 10
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Vieną citriną nulupti, išimti sėklas, pašalinti baltąją dalį ir supjaustyti minkštimą. Antrą citriną nulupti ir susmulkinti žieveles.
- Išsukti cukrų, vanilinį cukrų su sviestu ir įmaišyti kiaušinius. Į kiaušinių masę sumesti citrinos gabalėlius, suberti tarkuotas jų žieveles, sijotus miltus, sodą ir išmaišyti.
- Sukrėsti tešlą į 24 cm skersmens formą išteptą riebalais.
- Kepti 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje 35 min. Patikrinti, ar iškepė - medinį pagaliuką įsmeigti ir ištraukti. Jis turi būti švarus, neaplipęs tešla. Jei aplipęs tešla, kepti dar 5 min. ir vėl tikrinti.
- Iškepusį pyragą apibarstyti cukraus pudra.
REKLAMA