• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Citrinos yra vienas ir naudingiausių vaisių. Tad prisimenant prabėgusią vasarą, citrinos geltona spalva primena saulę, o kvapas praėjusias karštas dienas. Tad šis pyragas puikiai pripildo namus šilumos ir nuostabaus kvapo, kuris ne tik žadina apetitą, bet ir pakelia nuotaiką.

REKLAMA
REKLAMA

INGREDIENTAI:

  • 4 vienetai kiaušinių
  • 2 vienetai citrinų
  • 150 gramų cukraus
  • 120 gramų kvietinių miltų
  • 100 gramų sviesto
  • 15 gramų vanilinio cukraus
  • 0.5 arbatinio šaukštelio sodos
  • 2 žiupsneliai cukraus pudros
  • šiek tiek riebalai (formai patepti)

Paruošimo laikas: Apie 1 val.

REKLAMA

Porcijų skaičius: 10

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Vieną citriną nulupti, išimti sėklas, pašalinti baltąją dalį ir supjaustyti minkštimą. Antrą citriną nulupti ir susmulkinti žieveles.
  2. Išsukti cukrų, vanilinį cukrų su sviestu ir įmaišyti kiaušinius. Į kiaušinių masę sumesti citrinos gabalėlius, suberti tarkuotas jų žieveles, sijotus miltus, sodą ir išmaišyti.
  3. Sukrėsti tešlą į 24 cm skersmens formą išteptą riebalais.
  4. Kepti 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje 35 min. Patikrinti, ar iškepė - medinį pagaliuką įsmeigti ir ištraukti. Jis turi būti švarus, neaplipęs tešla. Jei aplipęs tešla, kepti dar 5 min. ir vėl tikrinti.
  5. Iškepusį pyragą apibarstyti cukraus pudra.

Autorius: Dorianas

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų