Orkaitę įkaitinti iki 180 laipsnių. Sviestą, cukrų, tarkuotą citrinos žievelę ištrinti iki baltumo. Tada įmušti po vieną kiaušinį ir gerai ištrinti. Miltus sumaišyti su kepimo milteliais ir migdolais. Po truputį įmaišyti jogurtą. Sudėti sviesto plakinį, razinas. Kepti 35-45 min. Sumaišyti puode sirupo produktus ir pavirti 10 min, kad sutirštėtų. Iškepusį pyragą subadyti ir aplieti atvėsintu sirupu. Patiekti pyragą galima su plakta grietinėle.
Autorius: Aiva
INGREDIENTAI:
1 vienetas citrinų (žievelė)
0.5 stiklinės cukraus
0.5 stiklinės cukraus (sirupui)
2/5 stiklinės medaus (sirupui)
1 stiklinė migdolų (malti)
4 vienetai kiaušinių
1 stiklinė kvietinių miltų
200 gramų jogurto (naturalus)
0.5 stiklinės sviesto
1 stiklinė razinų
2 arbatiniai šaukšteliai kepimo miltelių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Orkaitę įkaitinti iki 180 laipsnių. Sviestą, cukrų, tarkuotą citrinos žievelę ištrinti iki baltumo. Tada įmušti po vieną kiaušinį ir gerai ištrinti. Miltus sumaišyti su kepimo milteliais ir migdolais. Po truputį įmaišyti jogurtą. Sudėti sviesto plakinį, razinas. Kepti 35-45 min. Sumaišyti puode sirupo produktus ir pavirti 10 min, kad sutirštėtų. Iškepusį pyragą subadyti ir aplieti atvėsintu sirupu. Patiekti pyragą galima su plakta grietinėle.