• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • 3 vienetai baklažanų
  • 5 vienetai bulvių (didelės)
  • šiek tiek aliejaus (apkepimui)

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. 4-6 žmonėms.

    Idarui dar reiks:
    700 gr. jautienos faršo
    250 gr. pomidorų tyrės
    1 svogūnas
    dvi skiltelės česnako
    druska
    pipirai.

    Besamelis
    1 ltr. pieno
    4-5 val. šaukštai miltų
    4 šaukštai sviesto
    2 tryniai
    150 gr. sūrio

    Supjaustom baklažanus ir bulves skrituliais, normaliais, kad nebūtų per stori, apkepam gerai, apkepinus dedam ant popieriaus, kad sugertų aliejų. Apibarstom druska pagal skonį, paliekam, kol darysim įdarą.

    Apkepinam smulkiai supjaustytą svogūną ir česnaką, dedam faršą. Pakepinam gerai, užpilam pomidorų tyrę, druskytę, pipiriukų, galima įdėt truputė cinamono ir gvazdikėlių trintų, verdam 30 min.

    Besamelis. Dedam sviestą, išlydom, sumetam miltus, maišom nesustodami, kol paliks auksinės spalvos, supilam pieną. Visada maišant sudedam trynius, druskytę, verdam kol pradės burbuliuot, tada sumetam sūrį.

    Imam didelę skardą, kad būtų šonai aukšti, pirmas sluoksnis: bulvės, antras: baklažanai, trečias: faršas, ketvirtas: baklažanai, penktas: vėl bulvės. Tada ant viršaus supilam besamelį, šaunam į orkaitę. 180 C, apie 35-45 min, jei besamelis greit paruduos, uždenkit su kepimo arba folgos popieriu. Skanaus.

Autorius: jurate

INGREDIENTAI:

  • 3 vienetai baklažanų
  • 5 vienetai bulvių (didelės)
  • šiek tiek aliejaus (apkepimui)

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. 4-6 žmonėms.

    Idarui dar reiks:
    700 gr. jautienos faršo
    250 gr. pomidorų tyrės
    1 svogūnas
    dvi skiltelės česnako
    druska
    pipirai.

    Besamelis
    1 ltr. pieno
    4-5 val. šaukštai miltų
    4 šaukštai sviesto
    2 tryniai
    150 gr. sūrio

    Supjaustom baklažanus ir bulves skrituliais, normaliais, kad nebūtų per stori, apkepam gerai, apkepinus dedam ant popieriaus, kad sugertų aliejų. Apibarstom druska pagal skonį, paliekam, kol darysim įdarą.

    Apkepinam smulkiai supjaustytą svogūną ir česnaką, dedam faršą. Pakepinam gerai, užpilam pomidorų tyrę, druskytę, pipiriukų, galima įdėt truputė cinamono ir gvazdikėlių trintų, verdam 30 min.

    Besamelis. Dedam sviestą, išlydom, sumetam miltus, maišom nesustodami, kol paliks auksinės spalvos, supilam pieną. Visada maišant sudedam trynius, druskytę, verdam kol pradės burbuliuot, tada sumetam sūrį.

    Imam didelę skardą, kad būtų šonai aukšti, pirmas sluoksnis: bulvės, antras: baklažanai, trečias: faršas, ketvirtas: baklažanai, penktas: vėl bulvės. Tada ant viršaus supilam besamelį, šaunam į orkaitę. 180 C, apie 35-45 min, jei besamelis greit paruduos, uždenkit su kepimo arba folgos popieriu. Skanaus.

Autorius: jurate

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų