Kalafijorą išverdame (tik neperverdame) kartu su morkom, atidedam ataušti, tuo tarpu apkepam smulkiai supjaustytus svogūnus, rūkytą mėsytę, morkas, grybus. Grietinėlę sumaišytą su miltais užverdam, užvirus sudedam pusę, t.y. 100 gr. sūrio ir sumaišom, tik neverdam. Imam didelį indą, viska gerai išmaisom, jei reikia, dedam druską, pipirus, išmaišę viską sudedam į didelę skardą, gražiai išlyginam, apibarstom likusiu sūriu. Kepam 190 laipsnių, 40-60 min., kol apskrus.
Autorius: Jūratė
INGREDIENTAI:
šiek tiek juodųjų pipirų
3 vienetai morkų
1 vienetas svogūnų
1.5 valgomojo šaukšto kvietinių miltų
200 gramų grietinėlės
200 gramų pieno
šiek tiek druskos
šiek tiek aliejaus (kepimui)
1 vienetas žiedinių kopūstų (apie 2 kg)
200 gramų mesos (rūkyta)
200 gramų grybų (įvairūs)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Patiekalas 5-6 žmonėms.
Kalafijorą išverdame (tik neperverdame) kartu su morkom, atidedam ataušti, tuo tarpu apkepam smulkiai supjaustytus svogūnus, rūkytą mėsytę, morkas, grybus. Grietinėlę sumaišytą su miltais užverdam, užvirus sudedam pusę, t.y. 100 gr. sūrio ir sumaišom, tik neverdam. Imam didelį indą, viska gerai išmaisom, jei reikia, dedam druską, pipirus, išmaišę viską sudedam į didelę skardą, gražiai išlyginam, apibarstom likusiu sūriu. Kepam 190 laipsnių, 40-60 min., kol apskrus.