• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • 6 stiklinės vandens
  • šiek tiek druskos
  • 1 stiklinė kukurūzų kruopų (smulkios)
  • 2 stiklinės kukurūzų kruopų (stambios)

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Stambesnio malimo kukurūzų kruopas perplauti, kol vanduo liks švarus. Supilti į didelį troškintuvą, užpilti šiltu vandeniu, užvirinti, sumažinti ugnį ir virti uždengus 1,5-2 valandas, dažnai pamaišant, kad neprisviltų. Jei reikia - papildyti vandens, kad košė būtų skysta.
    Kai išvirs, nuolat maišant, kad nesusidarytų gumuliukai, suberti smulkiąsias kukurūzų kruopas, nesustojant maišyti (geriau naudoti ne šaukštą, o medinę mentelę) virti apie 30 minučių, kol išvirs. Nukelti nuo ugnies.
    Patiekiama mažuose dubenėliuose karšta, apibarstyta sūriu ir prismaigstyta sviesto gabaliukų; arba atvėsinta formoje šaldytuve, supjaustyta riekelėmis ir pabarstyta sūriu.
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų