INGREDIENTAI:
- 6 stiklinės vandens
- šiek tiek druskos
- 1 stiklinė kukurūzų kruopų (smulkios)
- 2 stiklinės kukurūzų kruopų (stambios)
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Stambesnio malimo kukurūzų kruopas perplauti, kol vanduo liks švarus. Supilti į didelį troškintuvą, užpilti šiltu vandeniu, užvirinti, sumažinti ugnį ir virti uždengus 1,5-2 valandas, dažnai pamaišant, kad neprisviltų. Jei reikia - papildyti vandens, kad košė būtų skysta.
Kai išvirs, nuolat maišant, kad nesusidarytų gumuliukai, suberti smulkiąsias kukurūzų kruopas, nesustojant maišyti (geriau naudoti ne šaukštą, o medinę mentelę) virti apie 30 minučių, kol išvirs. Nukelti nuo ugnies.
Patiekiama mažuose dubenėliuose karšta, apibarstyta sūriu ir prismaigstyta sviesto gabaliukų; arba atvėsinta formoje šaldytuve, supjaustyta riekelėmis ir pabarstyta sūriu.
REKLAMA