INGREDIENTAI:
- 300 gramų graikinių riešutų (švieži)
- 1.5 valgomojo šaukšto džiūvesėlių
- 1 stiklinė pieno
- šiek tiek druskos
- 3 valgomieji šaukštai sviesto
- 600 gramų gelteklių (šaknys)
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Pasūdytame vandenyje išvirtos gelteklės supjaustomos 1,5 cm ilgio gabaliukais. Supjaustyti grybai pasūdomi ir ištroškinami truputyje sviesto. Keptuvas ištepamas riebalais ir pabarstomas džiūvėsėliais. Į jį sluoksniais sukrečiama gelteklės ir grybai. Užpilama pienu, apibarstoma džiūvėsėliais, apšlakstoma likusiu sviestu ir apie 20 min. kepama orkaitėje. Apkepas tiekiamas karštas tame pačiame keptuve.
REKLAMA