Kalmarai išvalomi, užverdami pasūdytame vandenyje ir paverdami dar apie 1 minutę. Apvirti kalmarai nusausinami, atvėsinami, užpilami šaltu virintu vandeniu ir palaikomi apie 5 minutes. Apdoroti kalmarai, kopūsto lapai, virti kiaušiniai bei lašiša supjaustomi juostelėmis ir viskas, išskyrus kiaušinius, sumaišoma su kukurūzais bei krevetėmis. Majonezas sumaišomas su citrinų sultimis, garstyčiomis bei alyvuogių aliejumi ir viskas sumaišoma su salotomis. Ant viršaus sudedami kiaušiniai, apibarstoma ikrais ir papuošiama žalumynais. Skanaus.
Autorius: Povilas
INGREDIENTAI:
0.5 stiklinės kukurūzų
5 vienetai kiaušinių (kietai virti)
200 gramų lašišų (sūdyta)
1 valgomasis šaukštas alyvuogių aliejaus
5 valgomieji šaukštai majonezo
250 gramų krevečių be kevalo
500 gramų kalmarų
šiek tiek ikrų (raudonieji)
šiek tiek žalumynų
4 vienetai kininių kopūstų (lapai)
1 arbatinis šaukštelis garstyčių padažo
PARUOŠIMO BŪDAS:
Kalmarai išvalomi, užverdami pasūdytame vandenyje ir paverdami dar apie 1 minutę. Apvirti kalmarai nusausinami, atvėsinami, užpilami šaltu virintu vandeniu ir palaikomi apie 5 minutes. Apdoroti kalmarai, kopūsto lapai, virti kiaušiniai bei lašiša supjaustomi juostelėmis ir viskas, išskyrus kiaušinius, sumaišoma su kukurūzais bei krevetėmis. Majonezas sumaišomas su citrinų sultimis, garstyčiomis bei alyvuogių aliejumi ir viskas sumaišoma su salotomis. Ant viršaus sudedami kiaušiniai, apibarstoma ikrais ir papuošiama žalumynais. Skanaus.